Vůle kolem ložiska v zadním kole

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
Harry

Vůle kolem ložiska v zadním kole

Příspěvek od Harry »

Zdarec, stala se taková zajímavá věc. V usazení ložisek zadního kola je jedno ložisko volný (správnej typ ložiska) ale prostě to uložení je je vytučené a ložisko jde tam i zpět pouhou rukou. Normálně to chce paličku. Podle mě to vzniklo tím, že tam bylo předtím špatný ložisko, co mělo vymlácenou klec, což vedlo k nějakým rázům a ten hliník okolo se prostě vyklepal (rovnoměrně). Otázka je, co teď s tím, protože to je víceméně na novej střed. Ta vůle tam je minimální a to ložisko by se tam podle mě dalo prostě jen vlepit, ale kdoví, jak dlouho to vydrží. Ještě mě napadlo to vypodložit kouskem svinovacího metru :D-x
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Márty
Administrátor

Re: Vůle kolem ložiska v zadním kole

Příspěvek od Márty »

Harry: Mně jdou taky ložiska z kol vyndat při použití trochu větší síly vyndat a zandat rukou. Ale vůli tam nemám, je to těsně nadoraz.
Myslím, že když tam to ložisko vlepíš přes nějaké pružné lepidlo (aby nepopraskalo), tak by to mohlo být v pohodě. Ovšem pokud tam máš takovou vůli, že se ti mezi ložisko a jeho uložení v kole vejde pásek svinovacího metru, tak to už mi přijde dost.
To volné ložisko je nové?
Obrázek

Harry

Příspěvek od Harry »

S tím páskem metru to byl vtip, ložisko je skoro nový
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Harry: Jasně, už to tu někde vlastně bylo :D

A jak to tedy budeš řešit, přilepíš to?
Obrázek

jindrap

Příspěvek od jindrap »

Harry, zkus nějakou nástrojárnu nebo formárnu. Vyrábí se distanční podložky je to vlastně pás plechu svinutý do klubka o šířce 1cm a různé síle od 0,01mm - 1,00mm možná víc. Používáme to jako podklad pod formy při vystřeďování. Kdyby jsi to nesehnal tak se ozvi a něco ti pošlu.
MZ 251 - > Honda XL600V Transalp

Vladan

Příspěvek od Vladan »

snadno to jde vyřešit najiskřením vnějšího kroužku ložiska, je to jako při svařování elektrodou, ale samozřejmě podstatně menším proudem - kvůli případné demontáži je to lepší než lepidlo :-)T
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Obrázek

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Vladan: To zní zajímavě :)
Obrázek

Pete

Příspěvek od Pete »

měl jsem to stejné na třístovce, nové ložisko jsem vlepil na Loctite 638. Osobně bych to tak udělal zas, to najiskření asi nebude moc rovnoměrné ne?
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.
:HG

Vladan

Příspěvek od Vladan »

ale jo, jen to nesmí dělat jelito - jde jen o pár prskanců, jako zdroj bohatě stačí baterka z auta, tedy i z XJR B)- X(
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Obrázek

Odpovědět