Už nějakej ten měsíc mám v autě tuhle
http://www.alza.cz/connect-it-premium-ci-203-hd-onboard-camera-d344235.htm
Nahrávám v kvalitě 720p a obraz je na tu cenu poměrně slušnej a plynulej (30fps), zkušenosti mám takový:
- SPZtku auta jedoucího před tebou přečteš tak na 10-15 metrů, tedy jen ve městě a za dne, v noci jen pokud stojíš v koloně a na spztku mu svítíš.
- SPZtku projitedoucího auta přečteš jen s velkým štěstím a jen pokud jede pomalu (v obci)
- Typ auta rozeznáš řekněme na 100-150 metrů, ale pro identifikaci to stačí.
- V noci obraz docela dost šumí, ale pro základní identifikaci problému to opět stačí.
- 5 minut záznamu = 250Mb dat, používám 32Gb SD kartu a záznam tak mám cca 10 hodin zpátky.
- Při zaplnění se začnou přepisovat nejstarší záznamy.
- Má výhodu sklopnýho displaye - v noci ti nesvítí do xichtu !
- IR Diody pro noční přísvit jsou pro použití v autě na hovno, ale když máš kamerku mimo auto tak se dá používat jako takový slabý noční vidění, a funguje to docela dobře

- Docela mě překvapilo jak kamera funguje v protisvětle, kdy i při jízdě proti zapadajícímu slunci je na záznamu něco vidět.
- Držák na sklo funguje docela spolehlivě, při koupi jsem ho tam přicucnul a od tý doby drží, ani zima mu nedělala problémy.
Otázkou je naše slavná česká legislativa, kdy například u soudu ten záznam stejně nemůžeš použít (pokud nemáš povolení pro pořizování záznamů od nějakýho úřadu

) a pokud ho někde zveřejníš tak dostaneš flastr kvůli ochraně soukromých údajů. Já to používám spíš jako psychologickou věc, pokud by do mě někdo načudil a cukal se tak mu řeknu - Hele, mám kameru a je to natočený. Většina lidí neví že to u soudu nelze použít, na to sázím já. Ale naštěstí jsem to zatím nemusel nikdy využít (ťuk, ťuk)
edit: zkusím vyříznout kousek záznamu a někam ho nahrát, ať můžeš okouknout výstup.