mz 150 nebo 250?
mz 150 nebo 250?
čavec,kámoš se rozhoduje zda koupit mz 150 nebo 250,,,co vy na to???
Re: mz 150 nebo 250?
to jsou dotazy, jasně že 251 

MZ 251 ETZ -> Yamaha XJ 600S -> Yamaha FZS 600 Fazer -> Honda XL650V Transalp
Jezdit autem je jako chodit po čtyřech...
Mě to jako až tak blbý dotaz nepřipadá, já už bych si nejspíš 251 znovu nekoupil a šel bych spíše do 150 jejíž motor mi přijde lépe konstrukčně řešený (hlavně spojka). Ale pokud jde o výkon, tak je jasné, že je lepší 251.
zalezi jestli chce jezdit hlavne sam nebo ve dvojko...osobne mam 150etz a jsem spokojen. u 251 mas vyssi spotrebu ale take vyssi rychlost. kdyz na 150jedu sam staci vykon hrave i po dalnici do kopecku. Podotykam ze mam slabsi 9kw verzi, ale prej oproti 10,5kw neni moc znatelny rozdil. Takze z me strany asi tak. Ale zrejme je to spise veci nazoru
Simson Enduro S51 -> MZ etz 150 modroučká a také Audi 80 B4 kombi v krasne uprave 

Spojka na 251 není řešená úplně špatně, jen nesmí bejt zasažená kutilem domácím, taky jsem s ní měl problémy, taky se mi protočila na klice, ale pak jsem koupil nový spojkový tělo, řádně vše spravil a vozila mě ještě dalších 10 tis. km bez jedinýho problému, v podstatě jsem jen lil benzín a olej ( a měnil žárovky v zadní lampě :-D ). A svezení je na dvěstěpadině úplně někde jinde...
no jezdi spíš sám...a kolik si vezme 251? ja se 150 jezdim 4-4.5l....
Vše je o penězích, za 10 000 Kč nesprasenou 251 asi nekoupíš...
za 10 tisíc ani ta 150 nebude žádná sláva.. a kupě problémů se stejně nevyhneš. Stoprocentně spolehlivou emzu dneska nejspíš nekoupíš, to si každej musí vychytat sám.
To je jasné, ale nikdo se v "nové" motorce nechce hned vrtat... Fakt je ten, že 150 ani 251 není motorka u které člověk dlouho vydrží a podle toho ty stroje už taky vypadají. Zeptej se kamaráda na jeho finanční možnosti a podle toho se rozhodněte. jestli má na to 10 000, tak ať koupí alespoň trochu slušnější 150, pokud má 20 000, tak jakoukoliv 251 s tím, že mu zbydou peníze na další opravy a úpravy tak, aby mu dobře sloužila minimálně po dobu, co jí bude mít doma.
to on by asi dal klidne 16-18tis...slyšel jsem ze 251 dost chlastaj je to pravda?
Moje 251 jezdila za 4,5- 5 litrů a jezdil jsem s ní tak abych nebyl brzdou provozu, myslím že to není tak strašná spotřeba v rámci dvoutaktů.
Zlatá spotřeba na 251 oprodi XJR
jinak 251 mi brala do těch 5 litrů taky

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
Harry, odpoj dva válce, smaž to Rko a budeš jezdit taky za málo, já s XJčkem dlouhodobě jezdím za 4,5 

ja osobne poridil 150 za 6tisic a jeden problem co na tom byl, byly gufera na klikovce a pak se trosku pootocilo zapalovani na hrideli...vse jsem dal doma v garazi do kupy a tedy zadne investice jsem neprovadel...spis jsem ji jen vyladoval ke sve spokojenosti jako jsou lepsi zrcatka, jina zasterka, kufr, drzak kufru (ten jsem si povaril) a take blbinky no...
zaverem: 150 jde koupit levne ale chce to cas a klidne nervy a pak koupis slusnou za slusne prachy...podotykam ze ja kupoval ani ne 14dni pred Vanocema a pak jsem na ni hned odjel domu po dalnice i po okrskach a to jste meli videt ty uzasle vyrazy jak predjizdite na dalnici
ale vazne se da koupit za 6000...
me osobne zere 150 na dlouhodobe 4litry a nejake drobne
zaverem: 150 jde koupit levne ale chce to cas a klidne nervy a pak koupis slusnou za slusne prachy...podotykam ze ja kupoval ani ne 14dni pred Vanocema a pak jsem na ni hned odjel domu po dalnice i po okrskach a to jste meli videt ty uzasle vyrazy jak predjizdite na dalnici

me osobne zere 150 na dlouhodobe 4litry a nejake drobne
Simson Enduro S51 -> MZ etz 150 modroučká a také Audi 80 B4 kombi v krasne uprave 

počítej s tím že do ní strčíš nějakou korunu nikdo to nedává pryč pro nic za nic jinak bych šel do 250 ale podívej se při koupi ať 150 nebo 250 v jakém stavu je svíčka pokud bude jak bota tak bych přemýšlel jestli tam není nějaký zádrhel nejlépe se zapalováním vape nebo kladívkové
A nezapomeň, že to žere i olej, ten taky není úplně nejlevnější 

Co je lepší?
Podle mě má svoje oboje, dvěpade hrne jako ďábel, ale spojka je na ní hůř řešená (já s ní problém nikdy neměl), podle mě spotřeba kole 4.5-5l/100 je naprosto v pohodě, má to 15.5KW, krouťák kolem 27Nm, když tomu vemeš tak to i jede
Za to 150 má spojku řešenou jinak, ale zase 9kw, menší krouťák, žere asi o půl litra míň, ale vo to víc se to musí točit...
Já se svou 250 vyjedu skoro všechny kopce kolem 4tis/ot. víc to skoro nepřetáčím, ale to je tím, že mám 19ti zub.
Ve dvou to jede naprosto super, když tomu beru do 5ti a víc, tak tam mám kilo v mžiku (cca do 7sec). Když se k tomu chová člověk slušně a nechce z toho dělat letadlo, tak ta mašina vydrží a doveze snad všude, já měl ze začátku problémy, ale jen díky své demenci
a hrabal sem do čeho sem neměl... teďka to jezdí naprosto super a nemám problém.
To sou těžký spory, jako nebrat 250 jen kvůli spojce, to je podle mě blbost a jestli žere jak tank tak to nevím, mě se nějak nezdá.
Olej do toho stojí 125kč Mogul TS a litr vydrží na 1000km
Ať veme slušnější 250 a je to
(tu)(tu)(tu)(tu) 
Podle mě má svoje oboje, dvěpade hrne jako ďábel, ale spojka je na ní hůř řešená (já s ní problém nikdy neměl), podle mě spotřeba kole 4.5-5l/100 je naprosto v pohodě, má to 15.5KW, krouťák kolem 27Nm, když tomu vemeš tak to i jede

Za to 150 má spojku řešenou jinak, ale zase 9kw, menší krouťák, žere asi o půl litra míň, ale vo to víc se to musí točit...
Já se svou 250 vyjedu skoro všechny kopce kolem 4tis/ot. víc to skoro nepřetáčím, ale to je tím, že mám 19ti zub.
Ve dvou to jede naprosto super, když tomu beru do 5ti a víc, tak tam mám kilo v mžiku (cca do 7sec). Když se k tomu chová člověk slušně a nechce z toho dělat letadlo, tak ta mašina vydrží a doveze snad všude, já měl ze začátku problémy, ale jen díky své demenci

To sou těžký spory, jako nebrat 250 jen kvůli spojce, to je podle mě blbost a jestli žere jak tank tak to nevím, mě se nějak nezdá.
Olej do toho stojí 125kč Mogul TS a litr vydrží na 1000km
Ať veme slušnější 250 a je to

V první řadě bych se zajímal kolik mu je let s výhledem do budoucna a ve druhém kolik má peněz a kolik mu zbyde po koupi.
Pro jednoho bych si koupil,pokud nemá víc jak 90kg, pěknou 150, stejně u toho asi nevydrží a půjde následně vejš......,pak může 250 přeskočit a koupit třeba za dneska super peníze XJ 600 N.
Mě MZ150 žrala 3,2 - 4,5 a MZ251 4,5 - 5,5 l a nemůžu si stežovat ani na jednu.Z čehož vyplývá,že jsem sám postupoval v danné životní situaci jinak než radím
Asi bych tedy zhodnotil,co od toho vlastně majitel sám teď i do budoucna očekává a podle toho se rozhodnul.Nikdo mu nedokáže 100% poradit co je lepší,protože nikdo mu nevidí do hlavy ani neumí předvídat budoucnost. To samý rozhodnutí může být jednou super a jindy zase úplně na prd. Takže nejlepší je se rozhodnout a pak nelitovat,nešpekulovat a neříkat kdybych tenkrát raději ....blablabla.....Prostě nějak se rozhodnout a stát si za tím.
Pro jednoho bych si koupil,pokud nemá víc jak 90kg, pěknou 150, stejně u toho asi nevydrží a půjde následně vejš......,pak může 250 přeskočit a koupit třeba za dneska super peníze XJ 600 N.
Mě MZ150 žrala 3,2 - 4,5 a MZ251 4,5 - 5,5 l a nemůžu si stežovat ani na jednu.Z čehož vyplývá,že jsem sám postupoval v danné životní situaci jinak než radím

Asi bych tedy zhodnotil,co od toho vlastně majitel sám teď i do budoucna očekává a podle toho se rozhodnul.Nikdo mu nedokáže 100% poradit co je lepší,protože nikdo mu nevidí do hlavy ani neumí předvídat budoucnost. To samý rozhodnutí může být jednou super a jindy zase úplně na prd. Takže nejlepší je se rozhodnout a pak nelitovat,nešpekulovat a neříkat kdybych tenkrát raději ....blablabla.....Prostě nějak se rozhodnout a stát si za tím.
Dyť v dnešní době 250 a 150 stojí skoro stejně, nebo se pletu?
Tak pokud je tomu člověku, kterej na tom chce jezdit 18, tak nemá problém, to je tuším do 35kW.
Tak pokud je tomu člověku, kterej na tom chce jezdit 18, tak nemá problém, to je tuším do 35kW.
Majkl: Nebo se pletu? Otevři si inzerci...
Dívám se na to furt... nevím, nevidím nějakej rozdíl, 250 za 12tis. celkem pěkná a 150 taky...
Jestli je v tom rozdíl 1-2tis. tak hodně
a pokud tady borec psal že by investoval 16-18, tak za to by se podle mě dala sehnat pěkná 250
Jestli je v tom rozdíl 1-2tis. tak hodně

takže kromě ty spojky ten motor nemá žadné slabe stranky oproti 150???
Jen vyšší spotřebu 

Jak píše Viki, zhruba o půllitr vyšší spotřebu, jinak je to v podstatě totožný stroj, akorát je, kromě spojky, ještě jinak řešená převodovka, je tam primární převod ozubeným kolem, stopadina má řetěz....