vydřené šoupátko

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
mirazkolina_CZ

vydřené šoupátko

Příspěvek od mirazkolina_CZ »

Ahoj,zdravim všechny MZťáky,
Chlapi máte někdo zkušenost s vydřeným šoupátkem?
Jak je na tom podle vás tohle?

Ještě jedna otázka,kde koupit jehlu?Mám jí ohnutou :(,jednu jsem koupil v moto-ustinl.cz a nemůžu jí dostat do původního držáku.
Kupoval jste jí někdo a šla tam v pohodě?Kde?(moto-prodejna,fichtl kramek atd..)

Díky za jakékoliv reakce.
[attachment 191 soupatko.jpg]

Vladan

Re: vydřené šoupátko

Příspěvek od Vladan »

nj, když oni ti dobráci z bambusovejch republik měří s přesností krejčovskýho metru... 8-)
starou jehlu narovnej a šoupátko, pokud to jezdí, nech taky starý
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Obrázek

AresMlok

Re: vydřené šoupátko

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
měl jsem v ruce tohle: http://www.extremebike.cz/www-extremebi ... MZ-150-ETZ a byla v něm jehla hliníková. Skvěle se ohýbala v drážkách. Nakonec jsem vzal pilník a lehce upravil držák jehly. Chce to citovku, ale pak šla zastrčit do všech poloh.
Nové mosazné na tom mohou být podobně. Nasadit mají jít s určitým odporem, ale v pohodě, ne násilím. Na místě je drží tlak pružiny na držák jehly.
Výše uvedený výrobek je relativně zdařilá kopie origo karbce, je v něm potřeba vyměnit hlavní a volnoběžnou trysku - (jsou tak na Simsona, s bídou by to nakrmilo 125-ku MZtu). Dále bylo potřeba slíznout přírubu sání a nastavit hladinu.
Vše ostatní je v pohodě a za ty prachy...
Šoupátko bych neřešil - sice může mít vliv na spotřebu - mohlo by nějakou desetinu decky přidat, ale jinak nemá vliv. Jehlu jak píše Vladan...
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

Odpovědět