nestartuje MZ 150

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
morp

nestartuje MZ 150

Příspěvek od morp »

Ahoj, už jsem tady řešil snímač otáček, ale po jeho výměně pořád nestartuju, karbec čistý, výfuk taky, seštelováno. Chytne, párkrát zabublá, střelí do výfuku a končím. Pak zjistím, že celé nastavení předstihu je opět rozštelované. Mám podezření na vadný budič, nemá náhodou někdo druhý, případně schéma na opravu? Dík moc. Pak už by mi zbývala jediná možnost, vadná cívka, protože už tam nic dalšího není :-)

Harry

Re: nestartuje MZ 150

Příspěvek od Harry »

jestli se ti rozštelovává předstih, tak máš třeba blbě usazenej rotor... měl by sedět na klínku v klikovce
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
co je to budič? Řídící jednotka budící primár indukčky na základě signálu ze snímače?
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

morp

Příspěvek od morp »

Jj přesně tohle myslim, ten můj název je z nějaké chytře knížky, takové žluté na opravu MZ :) jinak klínek je, kde má být

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
řídící jednotka (budič) Ti předstih rozštelovat nemůže za předpokladu, že je ok elektrolyt 10 mikroFaradů/80V. Ten by mohl posouvat signál o 90°. Upřímně řečeno, nemyslím si, že by to bylo ono. Je na vstupu od snímače.
Zkoušel jsi magnet na snímači, jestli má póly OK?
Zkusil bych indukčku, ona se proudem ohřeje a může začít zlobit.
Pokud bys náhodou koupil tuhle: http://www.a-zobchod-eshop.cz/a-zobchod ... kcni-civka, tak funguje dobře, ale...
Pozor na šrouby, jsou duté. Je jimi veden drát vinutí a nalit transformátorový olej. Silnější přitažení matice to nesnese - letoval bys jako já.
Indukčka má větší průměr než origo DDR a hliníkový kryt se velmi lehce deformuje při silnějším zmáčknutí - zaplať PánBu, nemá to vliv na funkčnost. Je potřeba vyrobit nový držák, starý je malý. Já to tam neznaje vnitřní konstrukce indukčky narval a nastala celkem značná deformace. Jezdím, tak OK.

morp

Příspěvek od morp »

Zatim menim ten klobouk BU 921, podle opraváře ma byt vadny. :) uvidim, co dal, už mě to štve, těšil jsem se na vyjezd

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
hlavně ne trafopájkou :-(

Odpovědět