MZ 150 převodový olej
MZ 150 převodový olej
Ahoj jaký dáváte olej do vašich MZet? Já jsem použil převodový olej, který mi byl v obchodě doporučen a za studena mi spojka zabírá při vymáčknuté páčce více než je zdrávo.
Re: MZ 150 převodový olej
Přesně tak, SAE 80W
Díky za radu.
Tak jsem dal na rady uvedene vyse a nalil do 150ky 80W90, no a tahne to pri vymackle spojce jako svina. S tim asfaltem, co jsem ho vypustil, to teda nedelalo. Co tam mám sakrys nalejt? Bude to chtit něco ridsiho...
tak tak... možná to bude chtít přepodložkovat nastavení spojky

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
Co obnasi takove prevlozkovani? Nasel by se nekde zevrubny navod? Je zvlastni, ze jsem v nedeli ujel asi 50km a vse bylo v poradku. A dnes rano to najednou tahlo, tak me napadlo, ze to bude asi slepeny tim novym olejem. Diky!
záleží v jakým stavu jsou lamely a ta přítlačná pružina... kde tu motorku máš?

Mám to v Cernych polich na Travnikach. Teda momentalne v praci, ale snad se mi nejak povede dojet domů.
Jako v Brně? To by ses tu mohl třeba s někým domluvit, že by ti s tím pomohl...

Jaja, v Brne. Vedel bys o nekom konkretnim? 

myslím, že Harry je z Brna a v MZ se už něco narejpal...

Tak to Harrymu posilam uctivou prosbu o pomoc. ( Motorku parkuju skoro pred vycepem, penivy mok je ovsem k dispozici az od 18hod) Mimochodem, spojku na kejvacce jsem kdysi delal, je to moc jiny?
mohl bych zítra odpoledne

Posilam ti SZ, at to tu zbytecne neplnime...
Tak jsem ze strachu, abych dojel z práce domů bez větších problémů, šoupl do převodovky deci petroleje v naději, že to hustý olej trochu umravní. A kupodivu umravnilo, spojka šla používat skoro normálně. Ještě jsem se projel oklikou, jen tak pro radost
. Ten olej, co tam teď mám, je Shell S3 Ax 80W90. (+deci petroleje)
Takhle je to super!
Ale pokud to má správně fungovat s olejem osmdesátkou, bude to nejspíš něco se spojkou.

Ale pokud to má správně fungovat s olejem osmdesátkou, bude to nejspíš něco se spojkou.
Jestli ono to taky nebude tím, že za:
a) Shell S3 Ax 80W-90 je hustší než ten olej, co jsme ti doporučovali
b) Shell S3 Ax 80W-90 je určen i pro mazání hypoidních převodovek, a to do MZ nepatří!
a) Shell S3 Ax 80W-90 je hustší než ten olej, co jsme ti doporučovali
b) Shell S3 Ax 80W-90 je určen i pro mazání hypoidních převodovek, a to do MZ nepatří!

Nejsem odborník na oleje, pokládal jsem za směrodatné to označení 80W90.
Navíc u pumpy ani jinou osmdesátku neměli.
Je tu ještě ta věc, že jsem olej měnil v sobotu a v neděli absolvoval nějakých 50km bez potíží.
V pondělí stála motorka na svahu u garáže (nemůže mít vliv přelití oleje do zadní části převodovky?),
v úterý ráno jsem nastartoval, zařadil a už to táhlo jak blázen.
Odpoledne jsem naředil petrolejem a domů dojel s celkem normálně fungující spojkou.
Nevím, jestli je to olejem nebo spojkou...
Navíc u pumpy ani jinou osmdesátku neměli.
Je tu ještě ta věc, že jsem olej měnil v sobotu a v neděli absolvoval nějakých 50km bez potíží.
V pondělí stála motorka na svahu u garáže (nemůže mít vliv přelití oleje do zadní části převodovky?),
v úterý ráno jsem nastartoval, zařadil a už to táhlo jak blázen.
Odpoledne jsem naředil petrolejem a domů dojel s celkem normálně fungující spojkou.
Nevím, jestli je to olejem nebo spojkou...

No, ony hypoidní oleje mají tu nepěknou vlastnost, že slepují spojkové lamely.
Tím petrolejem navíc pak znehodnotíš vlastnosti toho oleje, ale beru, že to jsou prostě věci, které každý nezná. Dřív to bylo jednodušší, nebyl takový výběr, tudíž možnost záměny, a to, co bylo v příručce k obsluze, si většinou sehnal.
Jestli jste se nějak domluvili s Harrym, tak ti na to koukne a řekne, co s tím. Jeho rady tady většinou mají hlavu a patu
Tím petrolejem navíc pak znehodnotíš vlastnosti toho oleje, ale beru, že to jsou prostě věci, které každý nezná. Dřív to bylo jednodušší, nebyl takový výběr, tudíž možnost záměny, a to, co bylo v příručce k obsluze, si většinou sehnal.
Jestli jste se nějak domluvili s Harrym, tak ti na to koukne a řekne, co s tím. Jeho rady tady většinou mají hlavu a patu

Tak já dám jednu radu zadarmo.... děckama nezatopíš 

Člověče,
ve filmu Křižáci jima topili a docela fest...
ve filmu Křižáci jima topili a docela fest...

Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
ve filmu je možný všechno

nevěřte filmům a reklamám na zubní pasty 

S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.

Od oleju k reklamě