Zdravím,
jestli přerušovač maká na dva vývody, neřešil bych to. Třetí je zem.
Počítej zhruba s tímto: 1 mm rzi = 0,1 mm základního materiálu. Jediný co může rezatět ("korodovat vy blbci..." tuším Černí baroni) v klikovém prostoru je klika, ojniční ložiska, kliková ložiska, ojnice, ojniční čep, pojistky ojničního čepu, pístní kroužky a válec.
Voda se do kliky dostane kondenzací vzdušných par - nepodstatné, netěsným sáním přes karbec + voda v benolu - toto dohromady už může být problém (klikovka to umí odseparovat). Nezdá se mi, že by Ti někdo fouknul vodu pod svíčku...
Je-li v klikovce hnědá tekutina, bude v ní dost rzi a to se rovná úbytek materiálu. Na setrvačnících by to až tak nevadilo, ale bude to v ložiscích, protože v nich se vlhkosti daří velmi dobře.
Rozhodit motor je celkem snadné, jen si musíš vyrobit přípravek (obr. 148, str. 69:
http://mz-world.cz/forum/old-faq/bible/prirucka.pdf), abys mohl stáhnout pravej karter z levého. Já si ho narychlo vyrobil z 35 mm Jeklu a funguje to celkem dobře. To si poradíš.
Pokud bys nechtěl motor půlit, sundej hlavu a válec, strč do kliky hadičku, odsaj bordel, propláchni to třeba tím petrákem, zase odsaj, mázni lehce olejem, zkus vůle, jestli to už náhodou není kulový mlýn, slož a před nastartováním se pomodli...
Pokud bude motor dělat kravál, tak ho nemuč a udělej repasi všech ložisek (tj. rozpůlit). Já třeba neumím kliku rozlisovat, tak bych ji musel strčit někomu do dílny, ale pak bych zase chtěl, aby ji řádně vycentroval.