Nove diely spojky a nefunguje to !
Nove diely spojky a nefunguje to !
Nazdar mz-ťaci. Na mojej mz 251 mi pri stlaceni spojky zacala moto vydavat taky rapkavy zvuk. rozobral som to a zistil som : prasknute ozubene dvojkolo, vylomeny zub a 68 zub. kolese a ziadne vola na tom dvojkole medzi podlozkami, ktore itak neboli original, chybala tam perova podlozka a lamely total čierne a hrubka pod normu.. kupil som nove lamely, ozubene kolieska , všetky podložky, poskladam podľa videa a spojka vobec nevypina ... odtrhlo sa mi aj spojkove lanko. Myslite ze tam nejaku z tych podloziek netreba ? alebo nemate podobnu skusenost po vymene lamiel . ,,, inac teraz s novymi lamelami mam dost velku medzeru medzi spojkovym kosom a tym ozubenym kosom do ktoreho sa ukladaju lamely. vďak za rady. Inak spojka vydrzala fungovat asi 1400 km od kupy moto
Re: Nove diely spojky a nefunguje to !
Změř kolik je široká jedna lamela, měla by každá mít 3 mm tuším, druhovýroba má někdy 3,4 a pak to nefunguje.
A všechny podložky co tam byly tak jsou třeba.
A všechny podložky co tam byly tak jsou třeba.
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.

Nova lamela ma 3,2mm. Stare maju okolo 2,8-2,9 a chcel som ich vymenit cebo boli celé čierne. Skusil som dat 2 nove plus 3 stare. ked mam spojku na stole tak ked pritlacim na vypinacie lozisko spojka vypne. super potom nalisujem na kužel a spojka nevypina. ....
Nevie už čo stím. skúsam davať kombinacie tych podloziek. hrubšie , tenšie , bez tej perovej a furt nalisovana nevypina. dnes som to mal komplet zlozene 4-krat. a nedari sa . Pri poslednom pokuse sa mi pri natlačani spojky podarilo strhnut zavit na konci kľukovej hriadele....
Je to cele na porazenie. V spojke nove diely a stale nefunguje. Predtim to bolo poskladane s nejakymi podomacky robenymi podlozka ale inej hrubky ako ma byt. ozubene dvojkolo nemalo žiadnu vôľu.. Ja kupim všetko origo a ono to nejde...
Nevie už čo stím. skúsam davať kombinacie tych podloziek. hrubšie , tenšie , bez tej perovej a furt nalisovana nevypina. dnes som to mal komplet zlozene 4-krat. a nedari sa . Pri poslednom pokuse sa mi pri natlačani spojky podarilo strhnut zavit na konci kľukovej hriadele....
Je to cele na porazenie. V spojke nove diely a stale nefunguje. Predtim to bolo poskladane s nejakymi podomacky robenymi podlozka ale inej hrubky ako ma byt. ozubene dvojkolo nemalo žiadnu vôľu.. Ja kupim všetko origo a ono to nejde...
Inak ta pružna podložka pod spojkovy kôs je fakt nutna? lebo keď narazim koš na kužel tak ta podložka mi ho odtláča. bez nej sa mi zda že to sedí lepšie
ano, je tam fakt nutná, zkus tam dát ty starý lamely

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
No po preskumani novych dielov som zistil , že to ozubené dvojkolo ma to vacie koliesko o 2mm širšie ! zbrúsim som ho na šírku starého. Od nadšenia zistenej závady som to poskladal zas s novým lamelami, síce spojka vypínala ale lanko išlo strašne tažko a malú dráhu... Tak som to zas rozobral a dal stare plus 2 nove lameli a funguje to, len pačka ide trocha ťahšie.. na skúšobnej jazde som odtrhol spojkove lanko.. vytrhlo sa mi z valčeka v pačke. dufam , že som ho len zle zacinoval keďze ako nove som ho hned odtrhol s novymi lamelami. Po ďalšom zacinovani to zatial drži.. ešte skusim premazat lanko, keďze je nove a dobrusiť pačku, lebo ta je tiež nie origo lebo pôvodna sa zlomila tak som kupil uni a dobrusil.
Taky mně po výměně spojky vypínala spojka jenom na půl. na lanku už popondat nešlo. Musel jsem to celý rozebrat a dělaly to ty ocelové lamely, soudruzi z motoprodejny poslali totiž tak rovný, že jsem tam musel vrátit ty starý
... prostě jak byly zohýbaný, tak to bylo moc široký. Takže to všechno přeměřit a zkusit jestli jsou rovný. Páčka mi taky nepasovala a když jsem jí zbrousil tak praskla, nakopat je všechny do prdele
Ta spojka je asi nejslabší část 250, jenom to dobře naladit, aby správně vypínala, je práce pro vraha (myslim ten skvělej systém, co se nasazuje na dekl, zlatá 150

To hej všetko čo sa dnes vyrobi je v neuveritelnej kvalite .. Tiez som chcel vrazdit keď som to asi 10 krat poskladal a rozobral... ale nakoniec mi to funguje packa ide pekne lahko a spojka vypina.