Pneu Anakee Wild

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
Márty
Administrátor

Pneu Anakee Wild

Příspěvek od Márty »

Vím, že to sem tak úplně nepatří, ale protože většina z nás už nejezdí jen na MZ-tách, může to někoho zajímat - jak jsme se bavili v Rokytnici o pneu Michelin Anakee 3 Wild, tak jsem psal do Michelinu dotaz ohledně jejich uvedení na trh a včera mi od nich přišla tahle odpověď :S

[pre]
Dobry den,

dle aktualnich informaci to zatim neplanujeme.

S pozdravem

Daniel Cahel

[/pre]

[img]http://img.motofotky.cz/upload/images/f ... _image.jpg[/img]
Obrázek

Harry

Re: Pneu Anakee Wild

Příspěvek od Harry »

tu diskuzi jsem nějak nezachytil... je problém v tom, že to sem nikdo nevozí, nebo to prostě není v prodeji nikde na světě?
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Harry: Bohužel se nenabízejí nikde, jinak bych je klidně objednal v cizině, chtěl jsem je na Alpa, ten profil se mi hodně zamlouvá a k Michelinu mám tak nějak důvěru :-L-:

Měly se začít prodávat spolu s klasickými Anakee 3 (vyvinuto 2013), ale vypadá to, že od toho záměru Michelin upouští...
Obrázek

Harry

Příspěvek od Harry »

jo táááák, vypadá to hodně dobře
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Heki

Příspěvek od Heki »

Zdar - Aakee 3 jsou v prodeji dávno a ten vzorek Wild jsem viděl jen v prototypech na netu a to ještě v rozměru pro mastodonty typu GS 1200. Pokud se Ti to zamlouvá, tak si kup Metzeler Karoo 3 (to co mám teď já). Metzeler je taky velmi důvěryhodná značka a profil je podobný, jen ještě o fous víc terénní.
Heki z Opavy, member of HEDGEHOGS a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.
Obrázek

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Heki: Vím, však jsme se o nich v Rokytnici bavili, ale říkal jsi, že na mokru to není úplně stopro ono. Jinak nad těmi Metzelery jsem taky uvažoval, ale zaujaly mne o něco víc Sahara Enduro 3, ovšem na ten přihlouplý rozměr předního kola Alpa 700, se zas nedělají. Měli tam rejžožrouti nechat tu jednadvacítku. Mám pocit, že u Hondy poslední dobou zkoní, co můžou :C
Obrázek

Heki

Příspěvek od Heki »

Márty: Abys to nepochopil zle, tak nemůžu říct, že by na mokru klouzaly - já se na mokru bojím, tak to moc neotestuju. Jednou mi v přímém směru klouznul předek, ale vzal jsem za tu brzdu fest a mohl tym být vylitý nějaký bordel, tak to neber jako směrodatné. Určitě si myslím, že na vodě budou lepší než Mitasky a taky než Conti TKC 80, které jezdí kamarádi a na vodě prý nejsou nic moc. Podle mě ty Anakee wild budou srovnatelná guma. Ty enduro 3 sahara jsou srovnatelné spíš s Mitasem E 07 co se týče dezénu.

Jinak to, co posledních několik let tvoří Honda mi přijde jako by tomu chyběly koule (kromě řady CR-F). Veškerý zbytek zuniverzálněl, vyměknul a chybí tomu zuby. Zatímco lidi chtějí řízek, dostávají instantní polívku... A tohle byl výrobce, který udával tempo.
Obrázek

Pete

Příspěvek od Pete »

Klouzání TKC 80 na mokru mohu jen potvrdit
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.
:HG

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Jojo, TKC 80 právě nechci kvůlivá téhle vlastnosti, že na mokru ustřelují

Ještě uvidím, do jara je celkem čas, tak popřemýšlím - buď zůstanu u neterénního vzorku a těch Anakee 2 (dají se sehnat případně na e-bay i v rozměrech na mého Alpa) nebo Metzeler Tourance

a nebo půjdu to toho terénějšího, ty Karoo 3 by určitě nemusela být špatná volba, když se nebudou prodávat ty Micheliny, i hodnocení Wet traction (na vlhkém povrchu) mají dost dobré...

Je fakt, že Anakee 2 jsem taktéž obul na Hekiho doporučení a na silnici velká spokojenost (tu)
Anakee 3 má na Alpovi jeden znamý, ale mně se ten jejich silniční vzorek prostě nelíbí :P, i když věřím, že držet budou dobře...
Obrázek

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Hmm, tak Karoo 3 nedělají rozměr na předek a bohužel alternativní rozměr není schválen výrobcem, tudíž by to na STK neprošlo, no, jedině neoficielně ji tam šoupnout... (:P) říkám, že ta 19tka vepředu na Alpovi je na p..u.
Obrázek

Jindra

Příspěvek od Jindra »

A co Pirelli MT 90? Já jsem s nimi spokojený, a když je montuje KTM v sérii, tak to špatná guma určitě nebude:)

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Jindra: Chtěl bych něco, co nemá ten vzorek tak hustý...
Obrázek

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Mě není moc jasné, proč tam chcete cpát takové "drapáky", stejně jedete 90% po silnici a těch zbylých 10% žádný hustokrutý offroad není... Hlavně teda u toho Alpa mi to není jasné, to je motorka která když vidí terén, tak se raději přehřeje a zastaví :D-

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Viki: Protože mám své důvody a chci tam prostě pneu, která bude držet nejen na silnici... a Anakee na mokré trávě nebo bahnu je dost nepoužitelná - bohužel několikrát vyzkoušeno
Obrázek

Heki

Příspěvek od Heki »

Viktor: Protože se silničnějším vzorkem jsou prostě místa, která neprojedeš. Na asfaltu možná pojedeš o fous pomaleji, ale v terénu jsou místa, kam jsem se na anakee nevyhrabal a na Karoo 3 tam vyjedu relativně v pohodě.
Obrázek

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Heki: Alp se nikde hrabat nebude... Ale alespoň budete měnit pneu stejně často jako já (:P)

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Viki: No, i Alp se bude hrabat, třeba tady:

[img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 100c71e0df[/img]

Byl jsen tam s CRF-Lkem, před 14-ti dny (Dyjice u Telče), ale měsíc před tím s Alpem, naštěstí to tam vypadalo o drobet líp, ale i tak s tím měl Alpík co dělat....
Obrázek

Vladan

Příspěvek od Vladan »

Sucháč wobjel zeměgulu na Mitaskách... (:D
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Obrázek

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Vladan: Těm já prostě tak ňák nevěřím, možná dělám chybu, ale nemám s nimi prostě dobré zkušenosti, i když neříkám, že se za ta léta nemohli v Mitasu dopracovat ke kvalitním směsím. Ovšem, po té, co mi chlapi z Transalpclubu ukazovali jak na nich praská běhoun, tak mne to nějak odradilo s nimi experimentovat... :P
Obrázek

Heki

Příspěvek od Heki »

Např u Mitas E07 jsem ještě neviděl zadní gumu bez prasklin mez jednotlivými špalky. Ačkoliv na druhou stranu musím říct, že jsem tam ty praskliny taky měl a nemělo to na nic vliv a to jsem na zadní gumu najezdil 17 000 km, což považuju za naprosto výjimečný nájezd. Na Anakee jsem na zadní dával vždy cca 12 000, ale za cenu znatelně lepší přilnavosti.
Obrázek

Odpovědět