Pokročily obě čtyřtaktní MZ k Címošovi do garáže . No rozhodla jsem se nejdřív prohlídnout motorku a zespolehlivět ji ideálně na nakopávačku a pak budu řešit startér. A nejdřív začnu u toho týpka ve Voticích. Ale je to pro mě běh na dlouhou trať, takže startéru na důležitosti předchází autosedačka, cyklosedačka...
Startér půjde určitě použít i z jiných motorek.
vzhledově vypadá přesně jako z jednoválcových bavoráků a aprilií, aby taky ne když jsou to všechno rotaxy. Kdyžtak bychom ho mohli na nějakém srazu vyzkoušet prohodit z mojí motorky.
Znám totiž týpka co má na bavoráky plnou stodolu náhradních dílů...
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.
Jo jo, jde tam z pegasa a je těch stejných typů víc, už jsme to jednou nějak zjišťovali, ale i na ty ostatní stroje se startér relativně těžko shání (i když že bych se tomu nějak extra věnovala se tak úplně říct nedá). Ale všeho do času . Jinak prohodit na srazu startéry by při mým štěstí znamenalo přijet pro obě motorky dodávkou .
Nevěděl by náhodou někdo - a vím, že je ta otázka až úsměvně troufalá - o dostupném kotouči na MZ, který se dával cca od roku 1992 (Kanuni, 301 a 500 by to už měly mít myslím všechny)? Jestli mě paměť nešálí, tak ještě loni byl na moto-prodejně za krásných asi 1200,- a teď malinko podražili http://www.moto-prodejna.cz/nahradni-di ... 1-301.html. Ideálně jestli to někdo nezahlídl prodávat v nějakým krámku někde v horní dolní za rozumnou cenu. Ebay znám, taky to nevychází nijak lacino a ještě to není tak extra nutný, abych se s nima dohadovala o poštovným do ČR.
tady ty jednoduchý kotouče se dají vypálit laserem, nechávali jsme to kdysi dělat na brašulovo TDM kdesik v Čechách, stačil jim jako vzor původní starej kus. zkusím popátrat, co to bylo za firmu, cena byla velice příznivá
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)
To mě vůbec nenapadlo, ale proč to nepoptat . Ten můj má evidentně dost nabržděno , ale nevím, jestli by ještě chvíli nevydržel. Za přiměřenou cenu bych to ale nejradši měla už vyměněný.
na www.motokotouce.cz mi dělali ten můj plovoucí na DR. Cena byla příznivá (vyšlo to kolem trojky včetně adaptéru a destiček a poštovného a to je ten kotouč plovoucí s hliníkovým eloxovaným středem) a kvalita je taky super - materiál je nějaký druh nerezi, takže to není za rok olezlé jako ty zinkované kousky třeba od NG, který jsem tam měl předtím.
Heki z Opavy, member of HEDGEHOGS a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.