Zde je můj drobný příběh
Při sobotním výletu jsem píchnul/prorazil zadní kolo (bezdušovka) při sjezdu z Klínovce neboť závěrečná cesta na tento kopeček je ve stadiu stavby a o kamení a jinou havěť tam není nouze.A tak ač nerad jsem tam vjel a následně při cestě zpět na kruháku pod Klínovcem u Božího Daru konstatoval,že motorka jede dost divně.Těsně za kruhákem jsem zastavil a zjistil,že Pirellka je jako placka

a je třeba zásahu neodkladného

.Vyslal jsem teda batůžek z kopce dolů

k benzínce a sám jsem tam také sjel za účelem lepšího zázemí při laborování.Nastal tedy den D,kdy jsem až v osmé sezóně ježdění na bezdušových pneu poprvé musel řešit defekt pneu a nějakých 180km od domova.Vítězoslavně jsem vytasil z baťohu opravný sprej od Motulu,kde návod k aplikaci byl již nečitelný a tudíž jsem se s pomocí tohodle internetu dozvěděl....otočit ventilek do pozice hodin 10 nebo 12,zahřát v rukou sprej,protřepat,našroubovat a nastříkat(zároveň nafouknout).Hned po aplikaci následně malou rychlostí.......aby se rovnoměrně rozprostřelo.....blabla.....odjíždím sám od benzínky na tuhle rozprostírací emulzní akci,pěna za mnou lítá z kola a němci čučej co se to děje.Po chvíli se vracím aniž by se lítání pěny nějak omezilo,zjišťuju že u benzínky mají podobnej sprej a tak ho do rezervy kupuju abych v případě nedostatku benzínek mohl dofouknout,poroučím batůžkovi ať kouká nasednout a nebojí se,neboť na diskuze není vhodná doba

..........už v Jáchymově na kruháku to kvílí,že lidi zase čučej a je jasný,že máme skoro vzduchoprázdno.Otáčím asi 300m k benzínce kterou jsme v kopci minuli a dofukuju z 1,1 na 2,7.............pak jdu tankovat a než po 5 minutách vyjedu,dofukuju znova,tentokrát z 1,7 na 2,7. Pokračujeme směrem k domovu a přemýšlím,jestli vůbec po cestě nějaký benzínky mezi Karlovejma Varama a Prahou byly a jak nutně potřebuju aby se to alespoň trochu zatáhlo.......byly hurá...........cestou dofukuju celkem šestkrát a naštěstí jim to s jednou vyjímkou,kde neměli u toho měřák ale jen hadici, všude 100% fungovalo.Úniky se postupně zmenšovaly a tak jsem naposledy dofukoval po 15 minutách jízdy od posledního foukání, 4km od baráku z důvodu blížícího se zatáčkovitého úseku z 2,1 na 2,7 což byl výraznej pokrok k lepšímu.......únik nepřestal zcela .......snad tvar díry,stáří spreje,snad ruka nešikovná při manipulaci či zásah vyšší inteligence způsobil,že sprej nefungoval tak jak jsem si vysnil,když jsem ho kupoval.Po této zkušenosti budu asi vozit i knoty a zároveň budu doufat,že mě kluk v pneuservisu neprokleje do pátého kolene až uvidí tu lepivou sračku.Kolo jsem objednal už nový a původní (najeto cca 4 tisíce) nechám odborně opravit z vnitřku nebo dle situace a stavu sešrotovat.Dírka nevypadá zvenku velká,ale uvidíme.Jsem rád,že pneu byla ještě dobrá a tudíž pevná a držela jakžtakž tvar i při malém tlaku.Uvítal bych na mojí motorce tlačítko na dofukování za jízdy>:D<.......a jaké zkušenosti máte s opravnými sadami vy a co s sebou vozíte,jestli něco vozíte?