Regulátor
Regulátor
MZ ETZ 251
Mám dotaz ohledně regulátoru...
Chci se zeptat, káble který dou od altecu do regulátoru, je jedno jak je zapojím na regulátor? Podle mě asi ne, na schématu by to mělo být tak, že levej od regulátoru na pravou svorku u altecu, pravej od regulátoru na levou svorku altecu. Je to tak správně???
Jde mi o to, že nevím proč, ale MZ mi nedobíjí víc jak 12,9 +- při 4tis. Zdá se mi to málo a taky že je, větší vyjížďka znamená dead baterka... Nevíte, proč to dělá??
Dík za rady...
Mám dotaz ohledně regulátoru...
Chci se zeptat, káble který dou od altecu do regulátoru, je jedno jak je zapojím na regulátor? Podle mě asi ne, na schématu by to mělo být tak, že levej od regulátoru na pravou svorku u altecu, pravej od regulátoru na levou svorku altecu. Je to tak správně???
Jde mi o to, že nevím proč, ale MZ mi nedobíjí víc jak 12,9 +- při 4tis. Zdá se mi to málo a taky že je, větší vyjížďka znamená dead baterka... Nevíte, proč to dělá??
Dík za rady...
Re: Regulátor
Tak asi fakčí, kolem 4tis. dobíjí 14.5+- tak si myslím, že je to ok, vyměnil sem regulátor mech. za jinej mech. časem koupím elektronickej ze šáde a bude snad klid 
Ale všim sem si, že kontrolka mi nezhasne, když jede jen na volnoběh
Od 2tis+ už pak jo
Omlouvám se za vytvoření zbytečnýho vlákna.

Ale všim sem si, že kontrolka mi nezhasne, když jede jen na volnoběh

Od 2tis+ už pak jo
Omlouvám se za vytvoření zbytečnýho vlákna.
Majkl: Na volnoběh to nedobíjí snad nikomu, ale můžeš si zvýšit volnoběžné otáčky a ikdyž pak budeš všude kde zastavíš za vola, bude ti to dobíjet 

Já vím, že to nedobíjí na volnoběh nikomu, jen mi předtím na volnoběh nesvítila kontrolka a teď problikává... to je vše
Ale dobrej nápad, hodím volnoběh na 3tis. dík za radu

Ale dobrej nápad, hodím volnoběh na 3tis. dík za radu

Však já vím, že to dobíjí až od vyšších.. jen, že předtím mi to nedělalo, toť vše
Všechno je v cajku:)o

Všechno je v cajku:)o
sundej víko, jak je zapalko a podívej se, jestli všechny konektory dobře držej, hlavně ty 3 černý, co jsou dole

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
držej ok, ale ten jeden, je tak nějak "vykurvenej" od toho blbečka co mi to prodal... ale drží jak maj, kontakt tam je a všechno je ok, musím to projet, pak budu chytřejší
Tak přece jenom je někde krpa... včera sem zkoušel měřit, kolik to dává, zkoušel sem měnit regulátory, dával sem tam aji z kámošové MZ, která mu dobíjí nějakých 14.5V, ale já se dostanu sotva na 13V, když jedu bez světel tak je to ok, ale když jedu se světlama, tak další den je baterka KO... stalo se mi to tak už 2x
Nevím čím by to mohlo být, zkoušel sem proměřovat regulátor jak to dělá borec tady , všechno fakčí jak má...
Tak netuším, čím by to mohlo být
Nevíte někdo, čím by to asi tak mohlo být?
Nevím čím by to mohlo být, zkoušel sem proměřovat regulátor jak to dělá borec tady , všechno fakčí jak má...
Tak netuším, čím by to mohlo být

Nevíte někdo, čím by to asi tak mohlo být?
Vem to postupně:
zkontrolovat baterii - prohoď si ji s kamarádem
najít zkrat, jednoduchá zkouška místo pojistky proudový měřák - při vypnutém klíčku musí být na všech větvých nulový proud
originál mechanický regulátor nahradit elektronickým
slabý alternátor nebo poškozený usměrňovač (diodový blok)
zkontrolovat baterii - prohoď si ji s kamarádem
najít zkrat, jednoduchá zkouška místo pojistky proudový měřák - při vypnutém klíčku musí být na všech větvých nulový proud
originál mechanický regulátor nahradit elektronickým
slabý alternátor nebo poškozený usměrňovač (diodový blok)
MZ 251 - > Honda XL600V Transalp
baterka je skoro nová... vyzkouším, regulátor mám v plánu kupovat el., usměrňovač to bude asi trošku dražší záležitost... mrknu na to a dám vědět
Dík za rady

Dík za rady
Já k**** měl přehozený káble na regulátoru, nevím jak se to mohlo stát
žlotočervenej sem měl přehozenej s červeným... už je to ok
a taky byl v prdeli regulátor... vyměnil sem, a dává nějakých 14.3V +-

Dnes je to tady samý spokojený MZťák 

mnohdy je nejlepší nedělat nic 

jo to mas pravdu, lepsi je to tlacit a kochat se krasnou nasich lesu a louk 

to byla spíš narážka na takový různý experty, co se v tom začnou vrtat, ikdyž tomu vlastně nic není... pak se tu řeší témata typu... se vším jsem pohnul a teď to nejede... čím by to mohlo bejt?

kurva ja tady brecim jak si to ctu
hej ono to jelo, ale blbe, tak sem to poresil
a je to ok, tedka sem s ni spokojen 

ja tu masinu neznal kdyz sem to kupoval, ale ted uz ji znam celkem dobre, neni na skodu delat veci 5x