Ahoj mám prosím jen krátký dotaz - koupil jsem 251, výkonově nic moc, na motor prý nikdy nebylo šáhnuto. Měla by mít najeto 27xxx, hodně let stála u kámoše (má 3 další 251 a kupu dalších strojů), kde si moc nepojezdila. Shodil jsem válec a hlavu, kroužky mají velkou spáru, tak bych rád dal nové. Jinak nikde vůle nejsou, vypadá to OK. A teď můj dotaz zní (mám velké zkušenosti s Jawama, MZ mám první) - na pístu jsem obyč šuplerou naměřil pod kroužkama cca 89,1 mm (možná blbost, ale orientačně jsem si myslel, že to postačí), na pístu je však vyražená pětka - taky je to jako u Jaw, že číslo na pístu značí číslo výbrusu? Nejdřív jsem si říkal OK, je to 5. výbrus, asi to má vrtání 88,00 základ a 5. výbrus bude 89,25, ale pak jsem zjisitl že by základ měl být 89,00 a to už mi trochu nesedí

. Bohužel píst ani válec teď nemám u sebe, abych to přeměřil, a zkoumám, od čeho se odrazit, jaké kroužky mám objednat. Přinejhoším k nám někoho pošlu, ale rád bych to měl ujasněné ještě předem, než někoho budu otravovat.
Díky!