uštíplá vložka
uštíplá vložka
zdravím, když jsem se snažil zprovoznit ten můj povoz-etz 150, mimo toho že jsem nemohl doštělovat karburátor se dělo to, že motor jakoby syčel..po rozebrání vršku jsem zjistil, že je uštíplý kousek vložky válce, je to mezi válcem a hlavou, na straně u karburátoru. Potřebuji vědět, jestli když tam dám třeba silnější těsnění pod hlavu, tak bude vše v pohodě těsnit, nebo ne..kdyby ne, nevím jestli shánět píst s válcem nový, nebo jestli se dá koupit jen válec, a na starý píst dát jen nové kroužky.. co myslíte, zkušenější mechanici?
Re: uštíplá vložka
Tak, pokud dobře koukám, tak nemáš problém s vyštíplou vložkou, ale s prasklou vložkou. Ono vyštípnutí by hliníkové těsnění asi v pohodě utěsnilo, ale prasklinu vpravo vedle vyštípnutí nemá jak...
Pokud koupíš jen válec, dej ho vybrousit. Myšleno jetý válec výbrusu schopný. Nejlépe po změření někým, kdo umí s dutinometrem zacházet. V některých brusírnách to totiž moc neumí.
Koupíš-li nový válec, pak bude i s pístem, kroužky, pístním čepem, pojistnými kroužky a někdy i těsněním pod válec. Budeš mít nultý výbrus. Namontuješ a zajíždíš.
PS: koukni mezi horní dvě žebra válce ze strany sání, jestli tam bude omastek.
Pokud koupíš jen válec, dej ho vybrousit. Myšleno jetý válec výbrusu schopný. Nejlépe po změření někým, kdo umí s dutinometrem zacházet. V některých brusírnách to totiž moc neumí.
Koupíš-li nový válec, pak bude i s pístem, kroužky, pístním čepem, pojistnými kroužky a někdy i těsněním pod válec. Budeš mít nultý výbrus. Namontuješ a zajíždíš.
PS: koukni mezi horní dvě žebra válce ze strany sání, jestli tam bude omastek.
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
Sehnal bych válec , jety na co nejnižším výbrusu , na ETZ 150 to furt jde docela dobře.
Pak to dát na výbrus , nejlépe někam kde fakt mají dobré reference a udělají ti to dobře , pak to nahodis a jedeš , jen ta práce s tím zajetím .... .
Pak to dát na výbrus , nejlépe někam kde fakt mají dobré reference a udělají ti to dobře , pak to nahodis a jedeš , jen ta práce s tím zajetím .... .
To já bych klidně koupil nový, jenom nevím jestli bude kvalita odpovídat fakt novému.. Koukal jsem že to prodává extreme bike, moto prodejna, motokrámek.. Kde bych nemusel u koupi udělat chybu? Ať to aspoň něco vydrží když už do toho takhle jdu..
Asi bych si připlatil a koupil ten nový německý od MZA (co nabízejí na extreme bike)...
taky bych to tak viděl, ještě vyzjistím jestli to je fakt jenom válec s pístem, nebo jestli dávají celou pístní sadu a půjdu do toho.. po třech letech už se chci svézt )
Pozor , na FB motorkářů bral někdo od MZA novou klikovku a neodjezdil na ni ani sezónu a normálně na zápalku se mu utrhla .... , Neuvedl tedy krám ze kterého byla jen že je to výrobce MZA , takže nevím či se to za ty peníze fakt vyplatí to brát.