Cesta kolem ČR 30.7 - 2.8.2018
Cesta kolem ČR 30.7 - 2.8.2018
Jak už jsme nakousli v tématu Výlet do Němec, aneb kdo jede semnou?, s Petem máme oba v týdnu 30.7 - 3.8.2018 dovolenou a chystáme se na okružní jízdu kolem ČR.
Níže posílám plán cesty, snažil jsem se to skládat po silnicích nejnižších tříd co nejblíže hranicím. Kontroloval jsem to na Streetview a všechny cesty by měly být zpevněné, sjízdné i za deště a snad bez zákazu vjezdu. Vychází to na 400 km denně, tedy tak akorát abychom měli dost času na snídani, koupání v rybníce, něco zajímavého cestou a večerní pivo. Ubytování zatím zarezervované nemáme, počkáme na které dny se kdo přidá, předběžně cílíme na AirBnB/levné penziony s možností parkování ve dvoře, spacáky nevezeme.
1. den_Cesta kolem ČR 2018 (432 km)
Pondělí 8:00 odjezd z Brna, co nejrychleji do Králíků, oběd v Neratově, přes Polsko do Ádru, Krkonoše objet Polskem, přes Harrachov zpátky do ČR a nocleh v Novém Městě pod Smrkem.
2. den_Cesta kolem ČR 2018 (409 km)
Úterý odjezd z Nového Města pod Smrkem, povrchové doly v Polsku, Šluknovský výběžek, Labák, oběd v Kempu pod Císařem, Adolfov a po hřebenu Krušných hor přes Cínovec, Horu Sv. Kateřiny, Klínovec na nocleh v Božím Daru.
3. den(1/2)_Cesta kolem ČR 2018 (197 km)
Ve středu ráno z Božího Daru stále podél hranic až na Trojmezí, těsně za Aší najedeme úzkou cestu podél hranic až na vrchol Dyleň.
3. den(2/2)_Cesta kolem ČR 2018 (219 km)
Druhá část třetího dne, přehrada Lučina, přes Český les do Železné Rudy kde přespíme.
4. den_Cesta kolem ČR 2018 (445 km)
Ve čtvrtek pojedeme z Železné Rudy přímo přes NP Šumava na Lipno, Třeboňsko, NP Podyjí a před Pálavou to stočíme nahoru zpátky do Brna.
Trasu lze považovat za téměř finální variantu, ve volných chvílích doplním ty staré německé fabriky v Krušných horách, ale s trasou ani kilometry by to nemělo výrazně pohnout.
Kdo se k nám přidá?
Níže posílám plán cesty, snažil jsem se to skládat po silnicích nejnižších tříd co nejblíže hranicím. Kontroloval jsem to na Streetview a všechny cesty by měly být zpevněné, sjízdné i za deště a snad bez zákazu vjezdu. Vychází to na 400 km denně, tedy tak akorát abychom měli dost času na snídani, koupání v rybníce, něco zajímavého cestou a večerní pivo. Ubytování zatím zarezervované nemáme, počkáme na které dny se kdo přidá, předběžně cílíme na AirBnB/levné penziony s možností parkování ve dvoře, spacáky nevezeme.
1. den_Cesta kolem ČR 2018 (432 km)
Pondělí 8:00 odjezd z Brna, co nejrychleji do Králíků, oběd v Neratově, přes Polsko do Ádru, Krkonoše objet Polskem, přes Harrachov zpátky do ČR a nocleh v Novém Městě pod Smrkem.
2. den_Cesta kolem ČR 2018 (409 km)
Úterý odjezd z Nového Města pod Smrkem, povrchové doly v Polsku, Šluknovský výběžek, Labák, oběd v Kempu pod Císařem, Adolfov a po hřebenu Krušných hor přes Cínovec, Horu Sv. Kateřiny, Klínovec na nocleh v Božím Daru.
3. den(1/2)_Cesta kolem ČR 2018 (197 km)
Ve středu ráno z Božího Daru stále podél hranic až na Trojmezí, těsně za Aší najedeme úzkou cestu podél hranic až na vrchol Dyleň.
3. den(2/2)_Cesta kolem ČR 2018 (219 km)
Druhá část třetího dne, přehrada Lučina, přes Český les do Železné Rudy kde přespíme.
4. den_Cesta kolem ČR 2018 (445 km)
Ve čtvrtek pojedeme z Železné Rudy přímo přes NP Šumava na Lipno, Třeboňsko, NP Podyjí a před Pálavou to stočíme nahoru zpátky do Brna.
Trasu lze považovat za téměř finální variantu, ve volných chvílích doplním ty staré německé fabriky v Krušných horách, ale s trasou ani kilometry by to nemělo výrazně pohnout.
Kdo se k nám přidá?
Re: Cesta kolem ČR 30.7 - 2.8.2018
Nikdo se nepřidá?
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.

kolize s rodinnou dovolenou 

MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993)

Právě vám zjišťuju průchodnost
Dovolená mi vyšla takhle, a stejně byste mi nestíhali
Spodek jižních Čech je super výhledy i asfalt, Šumava a Český Les má sakra pěkné lesní cesty, bohužel se zákazem vjezdu (já to projel i tak, žiju v představě že s ČZ to nějak ukecám
). Zrovna smrdím v Krušných horách a zítra snad přes Boží Dar dál po směru ručiček.

Vím že budu zasírat téma, ale v okolí vodní nádrže Fláje (kde jdou teď vidět pozůstatky zatopené vesnice), můžete čirou náhodou narazit na tohoto bezdomovce
Svět je malej...

Zdar, já se s váma pokusím absolvovat středu. Ideálně, když se v úterý sejdem na Božáku a ve čtvrtek se cestou odpojím zpět na Plzeň.

Milford:
Ten chlap je mi povědomý... Myslím, že mi něco načmáral do jedné knížky :-D
Ten chlap je mi povědomý... Myslím, že mi něco načmáral do jedné knížky :-D
Dřív jsem byl obyčejný zeťák... Teď je ze mě MZ-ťák!!!
Musím se pochválit, byl to super výlet
Najel jsem 1802 km a zážitků byla spousta, mimo jiné jsme stihli:
- krmit jelena
- navštívit bývalou nazi továrnu
- plavit se přívozem přes Labe
- koupat se v rašelinovém rybníce
- koupat se ve vápencovém lomu
- koupat se v zatopené pískovně
- koupat se v moři vlastního potu
- objet dokola polský hnědouhelný důl
- jet napříč obilným polem
- no a já abych to měl zajímavější tak navíc ještě chytit kašel, rýmu, zánět spojivek a po příjezdu před garáž zjistit, že právě položili nový asfalt, takže s obtížemi zaparkovat motorku, nevyndat auto a jet domů autobusem.
Kdyby si chtěl stejnou trasu někdo zopakovat tak přikládám seznam zádrhelů které by vás mohly na cestě potkat:
- odhadem 100 km zákazem vjezdu, z toho tak 30 km po stezce pro cyklisty, 3 km Krkonošským NP, 10 km NP České Švýcarsko a 10 km zákazem vjezdu v Německu
- v NP Šumava už vás ty zákazy a cyklisté začnou srát tak to objedete horní stranou Lipna
- každý den několikrát překročíte státní hranice přechodem pro turisty
- v NP České Švýcarsko nevyjedete ten hrozný kopec co je hned za přívozem v Děčíně protože se převrátíte
- v polském obilném poli urvete přední kolo i s vidlicí
- v případě nízké hladiny Labe se nenalodíte na přívoz
- občas budete nespokojeni s kvalitou asfaltu.
My jsme jeli slušně a na silničních cestovních motorkách, takže jsme nic z výše uvedeného neporušili a výlet se obešel bez pokud, což jsme každý večer náležitě oslavili

- krmit jelena
- navštívit bývalou nazi továrnu
- plavit se přívozem přes Labe
- koupat se v rašelinovém rybníce
- koupat se ve vápencovém lomu
- koupat se v zatopené pískovně
- koupat se v moři vlastního potu
- objet dokola polský hnědouhelný důl
- jet napříč obilným polem
- no a já abych to měl zajímavější tak navíc ještě chytit kašel, rýmu, zánět spojivek a po příjezdu před garáž zjistit, že právě položili nový asfalt, takže s obtížemi zaparkovat motorku, nevyndat auto a jet domů autobusem.
Kdyby si chtěl stejnou trasu někdo zopakovat tak přikládám seznam zádrhelů které by vás mohly na cestě potkat:
- odhadem 100 km zákazem vjezdu, z toho tak 30 km po stezce pro cyklisty, 3 km Krkonošským NP, 10 km NP České Švýcarsko a 10 km zákazem vjezdu v Německu
- v NP Šumava už vás ty zákazy a cyklisté začnou srát tak to objedete horní stranou Lipna
- každý den několikrát překročíte státní hranice přechodem pro turisty
- v NP České Švýcarsko nevyjedete ten hrozný kopec co je hned za přívozem v Děčíně protože se převrátíte
- v polském obilném poli urvete přední kolo i s vidlicí
- v případě nízké hladiny Labe se nenalodíte na přívoz
- občas budete nespokojeni s kvalitou asfaltu.
My jsme jeli slušně a na silničních cestovních motorkách, takže jsme nic z výše uvedeného neporušili a výlet se obešel bez pokud, což jsme každý večer náležitě oslavili

Tos hezky napsal, fotky dodám až se mi bude chtít.
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.

Konečně jsem se dostal k fotkám:
Rozhledna Suchý vrch
Park Narodowy Gór Stołowych, polská strana Ádru.
Dawny kamieniołom trachybazaltu, podle mapy to měl být zatopený lom. Nebyl, takže jsme se koupali pouze ve vlastním potu.
Opawa a blízký potok Bóbr.
Podle Google map to byla silnice, tak jsme jeli (asi okolí Karpacz).
Další neúspěšný pokus o koupání v Polsku, nízká hladina a smrdělo to rybinou.
Ložisko jsme dostali od Elišky jako suvenýr na srazu. Po 8 (?) letech kdy sloužilo jako přívěšek jsme pro něj našli využití při opravě nosiče.
Rozhledna Suchý vrch
Park Narodowy Gór Stołowych, polská strana Ádru.
Dawny kamieniołom trachybazaltu, podle mapy to měl být zatopený lom. Nebyl, takže jsme se koupali pouze ve vlastním potu.
Opawa a blízký potok Bóbr.
Podle Google map to byla silnice, tak jsme jeli (asi okolí Karpacz).
Další neúspěšný pokus o koupání v Polsku, nízká hladina a smrdělo to rybinou.
Ložisko jsme dostali od Elišky jako suvenýr na srazu. Po 8 (?) letech kdy sloužilo jako přívěšek jsme pro něj našli využití při opravě nosiče.
Kopalnia Węgla Brunatnego Turów neboli důl Turkowo ze seriálu Pustina.
Přívoz Hřensko-Dolní žleb. Byla nízká hladina Labe takže vozili pouze pěší a kola, ale s endury se dalo také nalodit. Přívoz provozuje SŽDC takže pan kapitán nebo spíše PUDr. byl v klasickém oranžovém stejnokroji.
Po roce zpátky na hřebenu Krušných hor, nejhezčí úsek cesty.
Hora Svaté Kateřiny a předávací stanice plynovodu z Německa.
Bývalý cínový důl Rolava a zajatecký tábor Sauersack.
Přívoz Hřensko-Dolní žleb. Byla nízká hladina Labe takže vozili pouze pěší a kola, ale s endury se dalo také nalodit. Přívoz provozuje SŽDC takže pan kapitán nebo spíše PUDr. byl v klasickém oranžovém stejnokroji.
Po roce zpátky na hřebenu Krušných hor, nejhezčí úsek cesty.
Hora Svaté Kateřiny a předávací stanice plynovodu z Německa.
Bývalý cínový důl Rolava a zajatecký tábor Sauersack.
Pokračování z cínového dolu Rolava
Lom u Pařezova.
Velká pískovna, kterou jsme objevili úplně náhodou při hledání lékárny.
Lom u Pařezova.
Velká pískovna, kterou jsme objevili úplně náhodou při hledání lékárny.
Závist pánové. Závist.
Heki z Opavy, member of HEDGEHOGS a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.
BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.