vyřešeno

:přišel mi ztahovák na spojkovej koš,takže sem se mohl vrhnout na to, byloto povoleným šroubkem na...jak to nazvat"korekce řazení?"na řadícím válci,je tam podložka a pod podložkou hvězdička,a jak se povyšroubaval ten šroubek tak hvězdička se uvolnila z těch kolíčkú a tím pádem i řadící válec byl axiálně volný a neřadilo to co mělo a nebo vypadávaly kvaldy.
no,ale problem nastal jak tu hvězdičku spávně nasadit

,musel sem zapojit hlavu a v ní ještě zbytek mozku co mi zústal a začít přemíšlet,napadlo mě se řádně podívat na ten válec,jestli tam není otisk obrysu té hvězdičky,a povedlo se,pozor jsou tam dva kolíčky jeden je malinko větší,takže jde nasadit lechce jenom jednou pozicí,ale potom nastal problem,dala se ještě otočit (jako rub a líc),no a strana jakoby s grotem patřila směrem na podložku.
originální šroubek s drážkou a se zápustnou hlavou sem vyhodil(obyč šroubovákem ten šroubek stejně nejde pořádně dotáhnout(a nechci,aby se situace ještě jednou opakovala),tak sem ho nahradil tím samím šroubkem,ale v hlavě na imbus,jde to dotáhnout na větší moment.
vrátil jsem vše zpátky na sucho zkusil řadit a v še fungovalo jak má
ještě ke spojkovému koši(spousta z vás se spojk.košem má obrovské porblemy a to že údajně nesedí na kuželu kliky),je to blbost,já sem se tedˇ přesvědčil,že pokud jsou kužely,jak na klice,tak na koši v pořádku,(neprotočené a neodrápané),tak stím není vúbec žádný problem

v zápětí vysvětlím
já při generálce dával fungl novou kliku a i spojkovej koš(z dúvodu který sem psal v jiném vlákně"koš byl přivařen ke klice"),a kdyš sem koš ztahovákem sundával z kliky,koš byl teda řádně nalisovaný na klice

a to sem na i kliku ani koš neodmaštoval!!!(jasně při montáži sem na to zapoměl vše odmastit

),ale opravdu na kuželu držel koš jako helvetská víra

a to vše jenom z dúvodu že sem mezi ložisko a matici se šnekem dal vymezovací podložku(a podle montážního návodu tam opravdu patří

,no já já sem si v práci nechal cvaknout z 3plechu několik podložek a jednu sem tam rovnou šoupnul(púvodně sem tam měl provizorně dvě slabší jenom na hrubo pilníkem opracované.
no a všechno to dohromady pěkně pasuje
byl sem to projet a krásně přesne to řadí zase jako z fabriky
mám to nafocený chtěl sem nekoho z vás poprosit,já to sem neumím nahrát,že bych tty fotky někomu poslal na emaila a on by to sem k tomuhle vláknu nahrál,já k fotkám pošlu i popisky co a jak.případně děkuji třeba to pomúže i spoustě ostatním a přestanou nadávat na blbou spojku která se protáčí na klice.jiáč samozřejmě děkuji za rady i postrašení