prosím vás o radu, protože už nevím jak dál. Mám doma MZ 251 po repasi, momentálně ju šteluju. Problém ale je v tom, že špatně dobíjí.
Když nastartuju, na volnoběh kontrolka dobíjení svítí, když přidám plyn, zhasne. Se světlama i bez světel je to stejný. Na kabelu z usměrňovače do regleru jsem naměřil při cca 3500 ot/min 12,5-13V se zapnutejma světlama. Mám mechanickej origo regler.
Co jsem udělal podle několika témat zde: Všechny kabely jsou proměřeny, konektory rozhejbány, uhlíky jsou dostatečně dlouhý, hejbou se na pružině, pro sichr jsem je trochu vzal šmirglem, regler je zkontrolován a nastaven dle oficial videa z DDR, kontakty pročištěný.
Zkoušel jsem zaměnit usměrňovač, pořád stejný. Zkoušel jsem zaměnit za další origo regler, ku mýmu překvapení, beze změny, ani na napětí ani nikde.
Vše mám origo, krom "malýho" VAPE kitu, tj., mám snímač otáček a indučku VAPE, snímač je novej S01. Myslím ale, že na Vape je separovaná větev nezávislá na dobíjení.
Zajímavosti, co jsem zde nedohledal: Na káblech U, V, W za chodu naměřím jen cca 6,8V, nevím, jestli je to správná hodnota, opakuju, tuhle hodnotu jsem nedohledal.
Na káblu, kterej vede na uhlíky přes 2A pojistku, naměřím při 3500 ot/min cca 4-4,5V, opět nevím, jestli tato hodnota je OK.
Momentálně nevím, jak dál. Napadlo mě ještě vzít stator a pročistit vinutí, protože bylo od oleje a mastnoty.
Díky za rady.