za běhu motoru se přehřívá indukční cívka,až z ní teče olejová náplň
za běhu motoru se přehřívá indukční cívka,až z ní teče olejová náplň
Zdravím,po jízdě rožhavená indukční cívka,proměřoval jsem zapalování,při protáčení motoru z řídící jednotky,mezi černočerveným a zeleným kabelem,dvanát voltů a v momentě kdy by to mělo klesnout na nulu tak jsem naměřil 3až7 voltů,impuls běhá dobře cca5v a nula,ví někdo která součástka na řídící jenotce za to může je to opravitelný?Předem díky za rady.Míra.
Re: za běhu motoru se přehřívá indukční cívka,až z ní teče olejová náplň
Zdravím,
ještě před páráním řídící jednotky bych zkusil proměřit vinutí indukčky na zkrat proti kostře s vytaženou fajfkou ze svíčky. Pokud by odpor nebyl nekonečný, tak bych indukčku vyndal z držáku, obalil nějakým hadrem, jel se kousek projet a zkusil, jestli bude hřát jak pominutá. Ohřátí na nějakých 60°C je v normě. Odpor primáru by měl být asi 4 Ohmy. Má-li míň, může být primár někde mezizávitově zkratovaný. Možná ještě zkusit jinou indukčku na 12 V.
V řídící jednotce zlobí občas Zenerova dioda ZPD 16V, výkonový tranzistor BU 921 odejde jen výjimečně - slyšel jsem o dvou případech a myslím si, že někde zkratovali výstup z řídící jednotky - náhrada je BU 931. Kondíky a rezistory nemají proč kolabovat. Teoreticky by mohl zlobit varistor, pak by to mohlo topit.
Jiskra by měla indikovat správnou funkci tranzistorů.
Výkonový tranzistor hřeje? Jaký proud teče přes zapalování - jakou tam máš pojistku?
Pokud budeš měnit výkonový tranzistor, tak ho neletuj trafopájkou, je náchylný na magnetické pole.
ještě před páráním řídící jednotky bych zkusil proměřit vinutí indukčky na zkrat proti kostře s vytaženou fajfkou ze svíčky. Pokud by odpor nebyl nekonečný, tak bych indukčku vyndal z držáku, obalil nějakým hadrem, jel se kousek projet a zkusil, jestli bude hřát jak pominutá. Ohřátí na nějakých 60°C je v normě. Odpor primáru by měl být asi 4 Ohmy. Má-li míň, může být primár někde mezizávitově zkratovaný. Možná ještě zkusit jinou indukčku na 12 V.
V řídící jednotce zlobí občas Zenerova dioda ZPD 16V, výkonový tranzistor BU 921 odejde jen výjimečně - slyšel jsem o dvou případech a myslím si, že někde zkratovali výstup z řídící jednotky - náhrada je BU 931. Kondíky a rezistory nemají proč kolabovat. Teoreticky by mohl zlobit varistor, pak by to mohlo topit.
Jiskra by měla indikovat správnou funkci tranzistorů.
Výkonový tranzistor hřeje? Jaký proud teče přes zapalování - jakou tam máš pojistku?
Pokud budeš měnit výkonový tranzistor, tak ho neletuj trafopájkou, je náchylný na magnetické pole.
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
Re: za běhu motoru se přehřívá indukční cívka,až z ní teče olejová náplň
zatím díky za radu jak bude chvíle,tak to zkusím a dám vědět k čemu sem dospěl dál