Ahoj, potřebuji menší radu. Trošku generálkuji motor a všiml jsem si že simering na klice z levé strany byl dán obráceně, než je to na servisním videu.
Na videu je vidět pružinka z venkovní strany, ale u mé MZ byl simering pružinkou dovnitř.
V příloze uvádím fotky z videa a moje.
Jak to má teda být správně?
Jasně, jezdí to i obráceně. Předchozí majitel to dal právě obráceně a jezdilo to taky. Jen to třeba nebude tak kvalitní.
Chtěl jsem mít jistotu. Díky za odpovědi. Jdu to poskládat
Lukkas dávat mztu do servisu je holej nesmysl, pokud to dáš někomu co se zabejvá padesáti dalšíma značkama,tak nemůže mít každej motor v malíčku potom.
Majkl:
to ano. Přetlak je však ze strany klikové skříně. Vyhodil mi gufero z karteru ven a olej mi lítal ze špuntu nalévacího otvoru, tak jsem dal na gufero přítlačné podložky a je klid. Mám obě gufera na klice pružinou dovnitř. Nikde jsem se nedopátral, proč má být tak, jak je na videu, zvlášť, když u altíku je pružinou dovnitř i na videu...
Majkl to souviselo s tím guferem a olejem pač si představ, že v jawě je olej taky a gufero naopak nemají, ale vskutku dle chytré knížky to je kvůli tomu aby motor nesál olej z převodovky, ale tlak předkomprese šel raději ven.