Nastavení jehly MZ 150

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
dominiksla

Nastavení jehly MZ 150

Příspěvek od dominiksla »

Tohle je snad ten nejpitomější dotaz ale chci mít jistotu. Píšete že jehlu dát na druhý zářez zhora ale pamatujte že tam je dvojitý plíšek. Takže, dát to na první a druhý nebo druhý a třetí? Dík, chcu v tom mít konečně jasno.

dominiksla

Re: Nastavení jehly MZ 150

Dík za odpověď je vás tu několik set...

simso

Příspěvek od simso »

Nemůžeš být naštvaný že nikdo neodpovídá někdo je v práci někdo zase jinde zkrátka není to někdy ze dne na den tak a teď k tvému dotazu jehla patří na 2 zářez od shora ale každý motor se už dnes chová jinak ale zářezy směrem dolů = bohatá směs nahoru = chudá směs ale pro běžný provoz je určený ten druhý od shora no takže to tak udělej a podle toho nastav i směs skus předepsanou hodnotu vzdušníku o 1,5 otáčky a uvidíš barvu svíce když bude černá povol když bílá přitáhni svíčka by měla mít cihlovou barvu ideální je červená ale té asi nedocílíš takže se spokoj s cihlovou.

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Řeknu to asi takhle, několik set nás tu opravdu není, nevím, jak jsi na to přišel...
Jinak odpověď na tvou otázku je, jak v bibli (strana 85), tak v Příručce pro opravy motocyklů MZ (myslím, že str. 59), obojí je tu k dispozici ke stažení.... A jestli si myslíš, že sem dáš ráno dotaz a hned budeš mít odpověď, tak tady to tak nefunguje... Nejsme na motorkari.cz, kde je opravdu několik set nebo spíš tisíc registrovaných (bohužel většina odpovědí na dotazy tam bývá buď mimo téma nebo jsou to nesmysly). Ale kdo si počká, ten se dočká... ;)

Takže ke tvému dotazu, směrodatná pro nastavení polohy jehly je spodní destička držáku jehly :-)T
Obrázek

Majkl

Příspěvek od Majkl »

dominiksla - ty jsi nějaký nedočkavý :D !:)!

dominiksla

Díky hoši :)

Harry

Příspěvek od Harry »

A ještě se omluv ;)
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Robert

Příspěvek od Robert »

No jo, jen několik nejšťastnějších nic jiného neřeší a sedí buď na MZtě nebo u počítače...
Dřív jsem byl obyčejný zeťák... Teď je ze mě MZ-ťák!!!

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

dominiksla:
koukni sem: http://mz-world.cz/forum/read.php?3,10304 a podle toho seřiď volnoběh až budeš mít nastavený otáčky volnoběhu takový, který budeš chtít. Třeba oněch 1100 (zhasnutá kontrolka dobíjení) tak, aby motor běžel zcela pravidelně.
Já ho mám nastavenej něco kolem 1000 otáček - prosvěcuje mi kontrolka dobíjení. Super zvuk, jde plynule za plynem i úplně studenej bez sytiče.
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

Odpovědět