tak už nevim co stim
tak už nevim co stim
jede mi to jen ze svetlama když je vipnu tak se to jako dusí a nejde do otaček snimac jsem tam dal s01 a pořad stejní jakej kablík patři na tu indučku myslim barvu ze snímače černej a ten druhej zapojil jsem tam červenej co byl na tí orygo indučce tak nevím jestli je to zpravne nevíte nekdo .
Re: tak už nevim co stim
waltr05:
Mi řekni, proč zoufalství musí dosáhnout stupně nejvyššího, kdy konečně začnou padat data, kterých je možný se chytit???
Mi řekni, proč zoufalství musí dosáhnout stupně nejvyššího, kdy konečně začnou padat data, kterých je možný se chytit???
- Přílohy
-
- A_SZ09_MZ_ETZ_zapalovani.pdf
- (58.16 KiB) Staženo 384 x
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
díky podle toho planku jsem to zapojoval akorád nevim kde mam najít ten modrej drát ke spínačce zapojil jsem tam červenej co byl na indučce než jsem tam dal tohle zapalování ale ze svetlama to maká super ale bez svetel se to dusí a nejde do otáček.
Jediný modrý drát, který v origo zapojení MZta má, je od spínače neutrálu po kontrolku. Tak nevím, kde na něj VAPE přišlo...
Budeš muset sundat kryt ze spínačky a kouknout, který kabel z ní vede (vedl) k indukčce. Origo je červenočerný z dvojjazýčku. Červený, který Ti na indukčku vedl, může být již změněné zapojení od regulátoru ze škodovky. To by se do zapalování mohla nějak míchat činnost regulátoru, který by nebyl zatížen odběrem hlavního světlometu.
Musíš prostě porovnat origo zapojení s tím co na MZtě skutečně máš.
I já to mám jinak...(bývalý majitel to ani dle schema nezapojil a já pak už ano a dokonce už ani to mnou zakreslené zcela neplatí) - mám světla přes relátka - např. a bude toho časem víc.
Budeš muset sundat kryt ze spínačky a kouknout, který kabel z ní vede (vedl) k indukčce. Origo je červenočerný z dvojjazýčku. Červený, který Ti na indukčku vedl, může být již změněné zapojení od regulátoru ze škodovky. To by se do zapalování mohla nějak míchat činnost regulátoru, který by nebyl zatížen odběrem hlavního světlometu.
Musíš prostě porovnat origo zapojení s tím co na MZtě skutečně máš.
I já to mám jinak...(bývalý majitel to ani dle schema nezapojil a já pak už ano a dokonce už ani to mnou zakreslené zcela neplatí) - mám světla přes relátka - např. a bude toho časem víc.
díky tak jsem sundal spínačku a tam je vše vpořádku a mam to i dobře zapojení ješte mě napadlo nemuže to delat baterka už je docela stará a asi tolik nedrží .
U origo zapalování stačilo napětí nad 10,5 V na baterii, většinou 10,75 V a makalo to. U Vape netuším. Pokud má ale baterie 12 V a víc, mělo by to makat. Změřit se zapnutým zapalováním a pak to změř ještě se světly.
Na druhou stranu bych to ale spíš změřil pod otáčkama (3000 - 4000) se světly a bez světel, protože to dělá jede nejede...
Jakej máš regulátor?
Taky je varianta zkusit to bez dobíjení jen z baterie...
Na druhou stranu bych to ale spíš změřil pod otáčkama (3000 - 4000) se světly a bez světel, protože to dělá jede nejede...
Jakej máš regulátor?
Taky je varianta zkusit to bez dobíjení jen z baterie...
relátko je origo ale když zapnu svetla tak to maká a svetlo se mi rosvicuje víc když přidávám
To je dobře, ale maká i bez světel? Na to je potřeba Voltmetr. Důležitý jsou čísla, který ukáže.