tluceni v prednich tlumicich mz 150

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
Jirka S

tluceni v prednich tlumicich mz 150

Příspěvek od Jirka S »

Dobry den.Vlastnim Mz150 kratkou chvilku koupil sem ji od kamarada.Ten na ni udelal repasi prednich tlumicu z dovodu prosakovani oleje a pri jizde do kopce kdyz jde kolo na doraz tak to tlouklo do riditek.Myslim na doraz kdyz jsou tlumice nejvice vytazene.Motorku jsrm od nej koupil dal jsem ji dohromady a ted zacinam resit probl s prednimi tlumici.Nevite cim by to mohlo byt?je to pri ceste do kopce v terenu dost neprijemne mam strach aby mi tlumice a kolo nevyskocily smerem ven.Jinak to pruzi dobre mekke nejsou ale ty tvrde narazy nechapu cim to muze byt.Tvrde narazy do riditek jako kov na kov.

Jirka S

Re: tluceni v prednich tlumicich mz 150

Příspěvek od Jirka S »

Ty narazy to dela kdyz je kolo jakoby ve vzduchu.Jinak to tlumi normalne ale pri jizde do kopce jsou to hrozny narazy do rukou.Nevite cim to muze byt?

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
můžeš mít ve vidlicích málo oleje nebo je příliš řídký. Máš utěsněné matice šavlí?
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Olej > řídkej, nejspíš i malá hladina

Jirka S

Příspěvek od Jirka S »

ok zkusim dolit olej uvidime.Dekuji za radu

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Nic nedolejvej jen si znova dosereš ten novej... Vyměň tu starou sračku za novej

Vylej to a dej tam novej, tuším 230ml do každé vidle, mrskni tam 250ml a neřeš to

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

To mi to dělalo, když mi teklo pravé gufero => bylo ve vidlicích méně oleje (navíc už byl humusní)
Normálně jsem vidlice rozebral, starý olej vyměnil za nový, dal nová gufera, složil a od té doby to funguje, jak má...
Obrázek

Odpovědět