Už jsem bezradný, tak zkusím štěstí tady. Po letošní zimě jsem nandal nabitou baterii, zakvedlal zbytečkem benzínu v nádrži, dolil nový a motorka nastartovala na první šloupnutí. Spokojeně si jedu, vyjedu velký kopec, přehoupnu horizont a když kopec z druhé strany sjedu dolů (během jízdy z kopce stažený plyn, motor spokojeně poprdává) a chci pozvolna přidat plyn, tak nic

Motor se dusí, já postupně podřazuji v naději, že se znova rozběhne přes rychlost, ale nic, až zastavím zcela a z výfuku rána jako z děla, až se rozštěkají psi v celé vsi. Pokouším se motorku nastartovat, nejprve to pár šlápnutí nejde, ale najednou naskočí a vesele si drandím do doby, než sjíždím další větší kopec a scénář se opakuje. Měl jsem přes léto jiné starosti, na motorku nezbyl čas a teď bych rád využil hezkého počasí na konci léta a místo auta se na kratší vzdálenosti přepravoval na MZ a stejné problémy. Včera jsem potřeboval na technickou kontrolu a během 25 km vzdálené cesty stejný problém 4x, kromě jednoho, kdy se to stalo i při jízdě do kopce. Svíčku jsem vyměnil, karburátor včetně trysek vyčistil. Na volnoběh motor pravidelně spolehlivě běží.
Vyřešil jste někdo podobný problém nebo máte nějaký smysluplný nápad k řešení?