někdo, kdo umí seštelovat MZ 251??

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
gigel

někdo, kdo umí seštelovat MZ 251??

Příspěvek od gigel »

Kluci, už nevím fakt co mám dělat.. psal jsem už dřív, že mám problém s MZetou o tom, jak mi netáhne na 5..vypálil jsem výfuk, vyměnil kabel od svíčky,patku i svíčku, vyměnil řetěz, kompletně trysky v karburátotu, jehlu a pořád stejný problém. Dal jsem to tedy chlápkovy tady u nás, co dělá dvou takty a ten vyměnil gufero za altíkem, že prý bylo sice nový, ale asi nějakej zmetek, mělo prý trochu vůli a pošteloval předstih a karburátor. Zlepšila se akcelerace a krásně plynule to jede a zrychluje do třetího rychlostního stupně (na trojiku skoro 100), čtyřka začíná být líná a pětka jede jen když se rovina svažuje a to tak, že nezrychluje a maximálka z kopce je 110 km/h..fakt už nevím co mám dělat..dneska jsem to projížděl a zkoušel si hrát s předstihem a šoupal jsem postupně snímač HU a bylo to pořád stejné, ať už jsem to měl úplně nalevo, anebo napravo...řekl bych, že to nemělo žádný vliv na jízdu...dokáže mi někdo poradit, anebo jestli je tu někdo z Plzeňska, aby se mi na to podíval? Díky za odpovědi chlapi
MZ etz 251

Viktor

Re: někdo, kdo umí seštelovat MZ 251??

Příspěvek od Viktor »

Nalož motorku na vozík a přivez jí o víkendu do Mezihoří, máš to tam z Plzně cca 150 km, užiješ si víkend a budeš tam mít všechny, co dokážou poradit.

gigel

Příspěvek od gigel »

no, možná, že by to bylo úplně nejlepší řešení...klidně na ní přijedu, jen když mi to někdo dá do kupy..:S
MZ etz 251

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Podle toho popisu to bude zralé na výbrus.

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Když to není problém, tak na tom přijeď, z okolí Plzně tady z fora myslím stejně nikdo není...

Harry

Příspěvek od Harry »

Kromě Adoida po kterým se slehla zem :D
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

gigel

Příspěvek od gigel »

k tomu vybrusu, v loni cca v unoru byla delana go motoru...ale neda se vyloucit ten vynrus,jen bych nerad investoval do vynrusu a v zaveru abych nezjistil,ze to byly vyhozeny penize...ale kdyz jsem sunadal hlavu,tak valec je krasne hladkej,bez znamek nejakeho opotrebeni...a komprese je celkem slusna...nakopacka ma silu...co zkontrolovat,abych zjistil ze by byl vhodny vybrus?rad bych to mel v cajku..
MZ etz 251

Heki

Příspěvek od Heki »

Dojeď do Mezihoří, vem sebou basu s nářadím a mrknem se na to.
Heki z Opavy, member of HEDGEHOGS a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.
Obrázek

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Tak tak, tam se najde určitě někdo ochotnej, kdo ti to zkoukne a při troše štěstí i pošteluje a opraví :-)T

Minulý rok, jsme tam s Peťanem zprovoznili nepojízdnou babetu a pak jezdila jak drak B)-
Obrázek

gigel

Příspěvek od gigel »

Zavolal jsem znamimu mechanikovi,ten se mi popta u kluku,jestli t9mu nekdo nerozumi a pokud ne,tak vazne zvazuju to,ze bych dorazil...:-)
MZ etz 251

Viktor

Příspěvek od Viktor »

gigel: Na tom nemáš co zvažovat, jak už jsem napsal, nikdo tady z fora v okolí Plzně nebydlí (byl tady jeden, ale po něm se slahla zem - Adoid), tak se prostě domluv s kámošem, nalož motorku, vem nářadí a hotovo. Maximálně tě to bude stát benzín za těch 300 km co z Plzně najedeš + co sníš a vypiješ pokud se zdržíš. Je to pro tebe nejbližší akce, pochybuju, že pak přijedeš třeba do Orlové, ale je to na tobě.

haidi

Příspěvek od haidi »

napada me jen ze mas prilis chudou smes,coz znamena ze mas spatne jehlu.dal bych ji o zoubek nize.muzes mit ucpane,spatne pruchozi sitko v nadrzi a nebo ti spatne sedi filtr sani,takze do motoru jde vzduch bez vetsiho odporu.
zprava od Plzenaka,ktery loni predal svoji dvedtepade dal do sveta,az do Blovic.
Jinak Adoid me take kdysi radil.jinak tu na foru je kluk od stribra,ktery u me take byl na serizeni.

Viktor

Příspěvek od Viktor »

No vidiš, tak možná někoho z okolí Plzně přeci jen seženeš B)-

gigel

Příspěvek od gigel »

Haidi a odkud jsi presne??..ja bydlim na rokycansku.dneska zkusim tu jehlu a obohatit smes...ale urcite tomu rozumis vic a kdybys byl te ochoty se na to mrknout,klidne prijedu..
MZ etz 251

haidi

Příspěvek od haidi »

cau,bydlim na lochotine.klidne ti to skouknu,ale v nedeli nejsem doma.
zatim muzes zkusit jak jsem psal odpojit hadicku od nadrze a zkouknout jestli to pres kohoutek pekne vyteka.pak tu jehlu o zarez nize.pokud je to cerstve v zabehu tak se jehla na nejaky cas dava o zoubek nize a koukni take na to sani jestli to od karbece az do filtru pekne sedi.
takze je to natobe,bud to prvne zkusis nebo prijedes.zitra bude asi chcat.tak napis jak to vypada.

gigel

Příspěvek od gigel »

Já jsem původem ze Třemošný .. :-) a na bolevec jsem chodil do školy... jinak díky za rady, tak ti přiblížím, k čemu jsem se zatím dostal...dneska jsem si trochu hrál s karburátorem a začal u tý jehly a zjistil jsem, že ten opravář, co se mi na to koukal dal jehlu úplně na spodní drážku, tak jsem to dal na 3 zářez, jak to má být.Pak jsem zatočil šroub směsy a zjistil, že byl zašroubovaný na 1,5 otáčky, tak jsem tam dal cca 3,5 otáčky a jel to projet a ejhle, ono to jelo!!dal jsem 5 a jela i do mírnýho kopečka 110 a 5tka reagovala :--X ... JENŽE pak jsem to otočil a jel zpátky a zas to samé, 5 hrozná bída... přisuzoval jsem to bohaté směsy,že po ohřátí se dusí, takže když jsem přijel zpět, zkontroloval svíčku, ta byla načernalá, tak jsem ubral na 3 otáčky a jel to zas projet, cesta byla z mírnýho kopečka, tak jsem to ani netočil a 5tka jela.Otočil jsem to a zkus do toho mírnýho kopečka vytočit 4, ale ve vysokých otáčkách to najednou začalo jakoby "přidírat", tak jsem povolil plyn a to jelo v pohodě...když jsem přijel dom, tak jsem si všimnul, že v hadíčce je vzduch. včera jsem tankoval 10 litrů, tak jsem si myslel, že už jsem to vyjezdil a nejspíš už jsem nasával vzduch, tak že zbytek vypustím do kanystru a zkontroluju to síto v kohoutu.když jsem otočil kohout na otevřeno, tak to jen pokapávalo, tak jsem dal rezervu a čekal až to vyteče, ale asi tak po litru a půl jsme zkusil přepnout zpět kohout na otevřeno a ono to teklo!! Takže síto musí být zajetelený, takže tam netekl dostatek paliva při vysokých otáčkách, proto mi to připadalo, že se to přidírá...pak ale přijeli kluci z práce a jeli jsme na vyjížďku (máme doma ještě CBR 600) takže zítra zkusím vymejt benzínem a vyfoukat na kompresoru nádrž a síto a pro sichr v pondělí doobjednám síto na kohout (teď čekám na na novej vzducháč a těsnění pod koleno výfuku)..Jen abych to uvedl na pravou míru, síto už jsem jednou čistil, byl na něm bordel a i šteloval směs, ale bez efektu..přikládám to tomu, že mi ten opravář vyměnil to gufero pod altíkem...jsem šťastnej jako prase, že se to zlepšilo a hlavně, že jsem zjistil, v čem byl zakopanej pes... určitě ještě dám vědět, jestli jsem to doladil k "dokonalosti" .. :D-x ..
MZ etz 251

gigel

Příspěvek od gigel »

jinak ještě k tomu sání jsem si cca před dvěma měsíci dal tu práci, že jsme ho komplet rozebral, kde bylo špatné těsnění přetěsnil, dokonce jsem rozebral ten kaslík, co se mu říká myslím "usměrňovač vzduchu" a přetěsnil silikonem...vlastně mi chyběl jeden šroubek od toho koše na filtr, tak to jsem taky napravil...jinak se můžem někdy domluvit a vyrazit na malou vyjížďku.. :)-D
MZ etz 251

haidi

Příspěvek od haidi »

no parada,po tom sitku to uz snad poleti.ten sroubek bohatosti smesi je dobre stelovat pri volnobehu a zapnutych svetlech.kdys je spatne natocenej tak pri rozsviceni ti dost poklesnou otacky nebo zdechne.(aprilia tuareg 350).pak napis(tu)

gigel

Příspěvek od gigel »

Tak si představ, vyčistil jsem kouhout, ten byl zabordelenej fest, vypláchnul nádrž a seřídil karburátor tak, že je svíčka cihlová...ale je tu pořád háček..:-(I .. nastartuju, vyrazím a jede to celkem pěkně, pětka jede pořád, i když je mírný kopec, tak reaguje...ale pak se ohřeje a pětka přestává reagovat...1,2,3 jde vytočit skoro do 6 tisíc otáček, 4 s bídou na 5,2 a pětka zas bída...čím to může kua být?? napadla mě cívka...jinak kabel, patku a svíčku jsem měnil...
MZ etz 251

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Cívka? Zase si vem jakto, že na jiný kvalty to jede a na pětku ne? To nebude cívka, to by netáhlo na žádný kvalty, nebo teda aspoň já si to myslím.
Nemáš zabordelenej lauf?? Kámoš měl podobnej problém na 1, 2, 3 pohoda a 4 a 5 to šlo do sraček, zkus to projet jen s kolenem od laufu a uvidíš

gigel

Příspěvek od gigel »

výfuk jsem vypaloval, byl krásně průchozí...ale každopádně to můžu zkusit, tím nic neztratím...jinak mě ještě napadl předstih, měl jsem to u chlápka, co opravuje moto, tak že by byl špatně nastavenej...jinak už mě nic nenapadá..
MZ etz 251

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Předstih, to je to stejný, na to nemá vliv stupeň kvaltu, ale otáčky, podle předstihu ti max potáhne jinak ve vysokých, nebo nízkých otáčkách...
Tím to na tuty podle mě taky nebude, když to dělalo kámošovi podobnou věc, štelovali sme předstih jak blázni a změna žádná.

gigel

Příspěvek od gigel »

ja ho zkousel taky a prave taky zadna zmena...hele,zkusim sundat ten vyfuk a dam vedet,jestli byla nejaka zmena...dostanu se na to az zitra..
MZ etz 251

Majkl

Příspěvek od Majkl »

urcite, za trochu rachotu nic nedas :D

gigel

Příspěvek od gigel »

Majkle, dneska jsem šteloval ještě jednou karbec, resp. hladinu. jestli jsem to pochopil správně, tak těch zmiňovaných 14 mm je ve vaničce od hladiny benzínu k okraji tý vaníčky..to mi dělalo, cca 20mm, tak jsem si s tím pohrál ale žádnej výsledek to nepřineslo..tak jsem si řekl, zkusím sundat ten vejfuk a pak už na to seru, dokud by mě zas nepřešlo nasrání :D .. sundám ho a vyrazím (ujel jsem cca 2.5km a otáčel jsem to, protože mi bolelo pravý ucho jak kdyby mi do něho někdo bodal jehlu :-D ) no a světě div se, ta pětka zabírala krásně v 80 km rychlosti a jela i do kopce..na rychlost teda bída, nespíš způsobeno tím, že ve výfuku jsou ty zpětný rázi, bo co, ale reagovala na přidání, což mi značně zvedlo náladu.. X( ... teď nastává otázka, je možné nějakým způsobem dostat ten sajrat z toho výfuku, nebo rovnou koupit nový???... litr se mi moc vyhazovat nechce, pokud by bylo jiné řešení...takže se táži zkušenějších... JAK NA TO.. :P .. jinak jsem ho zkoušel vypalovat, nalil jsem do něj naftu a vyhřál autogenem, docela pěkně to prohořívalo, musel jsem teda trochu "pofukovat" kompresorem okolo jednoho konce..tuhle variantu jsem už zkus, očividně bez výsledku...
MZ etz 251

Odpovědět