Tak jsem to rozdělal a vidím, že se dneska dál nehnu, protože v neděli nic nekoupím. Ten plastový kryt rozety je úplně vyšmatlaný, chybí tam to vymezovací pouzdro mezi rozetou a tím plastovým krytem, co se nasadí na osu rozety a osazením má zapadnout do plastového krytu.
Někdo ho sice nahradil kouskem trubky a podložkou, jenže tahle náhražka nevymezovala jednoznačnou polohu mezi věnečkem a pastorkem, neboť se to tam libovolně kvedlalo. Musím sehnat minimálně to vymezovací pouzdro, nejlépe i plast a futrál pastorku.
Trochu mám zmatek v tom převodu: dočetl jsem se, že na 16" kolo patří pastorek 15ti zubový, ale našel jsem tam 12ti.
Do věnečku také pasuje ten 12 zubů, do nového koupeného věnečku nepasuje ani jeden. Vorel se asi přehmátnul v regálu...
Naštěstí ten starý věneček nevypadá tak špatně.
Pastorek je podivně sjetý jenom z jedné strany, asi se v tom samodomo vymezení šprajcnul.
Odpovídá tomu i ohoblovaná rozeta vedle věnečku, pastorek byl patrně trochu mimo.
Mám ten převod celý vyměnit za 15ti zubový?
Dík
Edit: Ten věneček tam není potřeba lepit, drží tam tou pružinkou, která prochází zahnutým koncem dírkou jak ve věnečku, tak v těle rozety.
Ale stejně ho asi pojistím lepidlem na ložiska