Mz etz 150 - Bruntálsko
Re: Mz etz 150 - Bruntálsko
Harry: Na co to, dle obrázků, tipuješ, těsnění karteru nebo těsnění výpustného šroubu?

Andrea: Aut tam bude dost, tak do nějakého sedneme a sjedeme se na to mrknout, takže s dopravou si hlavu nelámej...

Harry: Já měl tuhle blbou "závadku", koukal jsem, že mám karter pořád svrchu lehce zacákanej od oleje, nemohl jsem přijít na to, kde to netěsní a ona byla roztržená ta gumová zátka nalévacího otvoru, na první pohled to na ní nebylo vidět. Vyměnil jsem ji a je klid... 

Takhle z fotky houby poznáš kde je ten únik. Může to být:
Těsnění (nebo strhlý závit) pod výpustným šroubem (nebo jiným z těch šroubů).
Vadné gufero sekundárního pastorku
netěsnost mezi kartery (nutnost rozpůlit motor)
Netěsnost víka spojky
Jinak ten vrch je mokrý od karbecu.
Těsnění (nebo strhlý závit) pod výpustným šroubem (nebo jiným z těch šroubů).
Vadné gufero sekundárního pastorku
netěsnost mezi kartery (nutnost rozpůlit motor)
Netěsnost víka spojky
Jinak ten vrch je mokrý od karbecu.
Heki z Opavy, member of HEDGEHOGS a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.

Heki: Jasně, jen mi tak přišlo, co by to mohlo být (ty méně komplikované varianty), a tys to ještě rozšířil o ty horší...
To, že je svrchu benzín mne taky napadlo, možná teče trochu karbec - to se případně poladí
To, že je svrchu benzín mne taky napadlo, možná teče trochu karbec - to se případně poladí

Zdravím,
jsem právě přijel domů - 10 km po ledu - docela hustý. Tímto děkuji řidičům aut, že mě nepřežvejkli a dokonce ani netroubili...
Andreo,
takhle toho mnoho nezjistíš. Vem kus prostěradla (třeba) a celý motor otři, aby byl suchý. Dej si záležet hlavně u předních stupaček a kolem hřídele řadící páky a nakopávačky. Potom otevři palivový ventil a čekej. Z fotek to vypadá (a bylo by to super), že Ti teče karbec - špatně nastavená hladina paliva (plovák). To by Ti kluci na srazu za pět minut nastavili.
Můžeš ještě povolit šroub kontroly hladiny oleje v převodovce. Míří k němu řadící páka a jedinej na boku víka je na plochý šroubovák. Pokud z něj poteče olej - máš ho v motoru dost nebo moc...
Já tipuji karbec.
MZ-tu máš moc hezkou
jsem právě přijel domů - 10 km po ledu - docela hustý. Tímto děkuji řidičům aut, že mě nepřežvejkli a dokonce ani netroubili...
Andreo,
takhle toho mnoho nezjistíš. Vem kus prostěradla (třeba) a celý motor otři, aby byl suchý. Dej si záležet hlavně u předních stupaček a kolem hřídele řadící páky a nakopávačky. Potom otevři palivový ventil a čekej. Z fotek to vypadá (a bylo by to super), že Ti teče karbec - špatně nastavená hladina paliva (plovák). To by Ti kluci na srazu za pět minut nastavili.
Můžeš ještě povolit šroub kontroly hladiny oleje v převodovce. Míří k němu řadící páka a jedinej na boku víka je na plochý šroubovák. Pokud z něj poteče olej - máš ho v motoru dost nebo moc...
Já tipuji karbec.
MZ-tu máš moc hezkou

Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
nebo prochcává kohout... [img]http://www.brunensis.profitux.cz/smile/ms_0745.gif[/img]
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

AresMlok: Dobře, zítra to zkusím
Vážně Vám moc děkuji
)) 

Vážně Vám moc děkuji

tak nám o sobě ještě něco málo napiš, abychom věděli, na koho se máme na srazu těšit 

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
A co třeba 
seznamka bude až tam ne?
, z vás taky nikoho neznám 
Je mi 21, bydlím v Bruntále, studuji v Ostravě na Báňské
a řidičák budu dodělávat až na jaře, asi takové nejpodstatnější 

seznamka bude až tam ne?

Je mi 21, bydlím v Bruntále, studuji v Ostravě na Báňské

Andrea: Já bydlím asi 3km od Báňské, to asi budu teď tvůj úplně nejvíc největší kamarád 
Jinak nejlepší bude, když přijedeš normálně na sraz a druhý den se vypraví "servisní vůz" k tobě domů, už jen kvůli toho nářadí to bude lepší, teda pokud neparkuješ před panelákem a nemáš problém najít doma šroubovák
. Bát se nemusíš nikoho ale pokud chceš, klidně si vem někoho sebou, třeba pár dalších kamarádek 

Jinak nejlepší bude, když přijedeš normálně na sraz a druhý den se vypraví "servisní vůz" k tobě domů, už jen kvůli toho nářadí to bude lepší, teda pokud neparkuješ před panelákem a nemáš problém najít doma šroubovák

O čem že to téma bylo? 
A vy dva donchuáni - hybaj na libko a facebuk

Už se to tu trochu blíží všem diskuzím na motorkáři.cz (dávám tomu ještě tak deset příspěvků, než někdo napíše ono nejklasičtější: Ukaž kozy! )
S takovou se nás Andrea zalekne ještě před srazem (a co teprv na něm...)

A vy dva donchuáni - hybaj na libko a facebuk

Už se to tu trochu blíží všem diskuzím na motorkáři.cz (dávám tomu ještě tak deset příspěvků, než někdo napíše ono nejklasičtější: Ukaž kozy! )
S takovou se nás Andrea zalekne ještě před srazem (a co teprv na něm...)

Heki: Musí to brát s nadhledem 

Heki: Máš recht, nic proti "přátelským diskusím", ale doufám, že do stylu motorkari.cz se to tady nezvrhne 

dyť tady nikdo nikomu nic nedělá... sice to může prochcávat mezi kártrama, ale to mi přijde nepravděpodobné, takže utěsnit šrouby, příp. i víko spojky (těsnění mám kdyžtak nějaký navíc) karburátor je jasnej, třeba prostě nezavírá a prochcává. U 150 taky dost často protíká olej kolem řadičky, ale to se dá poměrně jednoduše řešit větším o-kroužkem. Klidně na hory vezmu i nějakej vercajk a těsnění a neměl by to bejt problém, pokud to bude nějaká banalitka, pokud by to bylo něco složitějšího.... ale to už bysme se domluvili na místě... přecejen pojedeme na motopokec a to už by se dalo dojet třeba o den dřív a klidně to i rozpůlit

Tak jsem celý motor utřela do sucha, otevřela palivový ventil a hodinu počkala... teče to nejvíc tam, podle fotky 2 a 3 .. zespodu se za tu hodinu neudělala žádná kapka a nic nebylo mokré .. šroub žádný sem nepovolovala, protože nevím kde to je
jinak teda u paneláku mi to fakt nestojí
mám to na zahradě pod střechou... tam jsem si vybojovala flek, místo sekačky 

jinak teda u paneláku mi to fakt nestojí

Aha aha... ok, tak já už to nechám tak jak to je... nebo to mám zkusit i nakopnout a zahřát?
Andrea: Zkusit to můžeš, ale ideání by bylo to pro zahřátí malinko projet tak 2 -3 km, v téhle zimě to chvilku trvá než se olej prohřeje... A nebo to zatím neřeš a počkej, až ti to zkoukneme 

Opraveno... dnes jsem se v tom povrtal a bylo to skutečně přisávající těsnění pod zapalováním, poštelování karbce a nějaký další drobnosti... Andrejka už může opět jezdit. Bylo to takové spojení příjemného s užitečným, jelikož jsme včera spolu zašli do Bruntálu na motoples, kde jsem vyhrál soutěž ve žraní tyčinek 
[img]http://img14.rajce.idnes.cz/d1403/7/753 ... 9667_n.jpg[/img]

[img]http://img14.rajce.idnes.cz/d1403/7/753 ... 9667_n.jpg[/img]

Teda, vzals to hopem 

Harry: Tak to jsem rád, že se ti to povedlo dát do cajku

Jinak, dobrá fotka

Jinak, dobrá fotka

V pojídání čehokoliv prostě neměli proti Harrymu šanci. 

měls na plese vestu? 

MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

byl jsem tam akorát v mikině, ale vedl jsem tam docela zajímavej rozhovor s pořadatelama "Motorafani", což je motoklub z Bruntálu, který už měl taky nějaký problémy. To pak ještě probereme
Jinak ta MZ by ještě chtěla pár drobností poladit, ale jak ten tekoucí kohout, tak ty hlavní problémy jsou pořešený... zbytek už je jen "kosmetika" jako např. manžety na šavle, písmenka na nádrž, upnutí baterie, přerušovače a další elektriky... instaloval jsem i novej spínač na brzdový světlo přední páčky. Zbytek celkem v pořádku, nebyla možnost to projet, ale rozhodně je to v pojízdným a funkčním stavu.
PS: dal bych si tyčinku

Jinak ta MZ by ještě chtěla pár drobností poladit, ale jak ten tekoucí kohout, tak ty hlavní problémy jsou pořešený... zbytek už je jen "kosmetika" jako např. manžety na šavle, písmenka na nádrž, upnutí baterie, přerušovače a další elektriky... instaloval jsem i novej spínač na brzdový světlo přední páčky. Zbytek celkem v pořádku, nebyla možnost to projet, ale rozhodně je to v pojízdným a funkčním stavu.
PS: dal bych si tyčinku