už dlouho zvažuju cestu do Chorvatska na mojí MZ 251. Takže jsem se chtěl poptat na tipy, co všechno zkontrolovat/vyměnit v motoru, abych zvedl šanci, že se mi cestou nic zásadního nevysype (max prasklé lanko atd.). Motor jsem ještě nikdy nepůlil, MZeta ale jede v klidu
Chrvatsko - příprava motorky, tipy
Chrvatsko - příprava motorky, tipy
Čauec,
už dlouho zvažuju cestu do Chorvatska na mojí MZ 251. Takže jsem se chtěl poptat na tipy, co všechno zkontrolovat/vyměnit v motoru, abych zvedl šanci, že se mi cestou nic zásadního nevysype (max prasklé lanko atd.). Motor jsem ještě nikdy nepůlil, MZeta ale jede v klidu
Re: Chrvatsko - příprava motorky, tipy
Pokud ti motor šlape, tak se v něm zbytečně nevrtej... Dobij baterku, zabal si lepení na duši + nějakou pumpičku, nějaké základní nářadí, náhradní žárovky + pojistky, olej a hurá za dobrodružstvím. Zůstat viset můžeš i s motorkou po kompletní GO, těžko ti tady poradí něco, co se ti může cestou posrat... Tak jako tak měj doma na telefonu někoho, kdo tě v případě potřeby odtáhne domů...
Ano, jak píše Viktor, pokud máš origo motor tak ho nepul. Jinak k té sadě lepení je důležité mít přibaleno ještě montpáky a klíč na povolení zadního kola (vlastní zkušenost, neměl jsem ho).
Já bych vzal i náhradní řetěz, pokud bych jel takovou dálku
Pokud je řetěz v dobrým stavu, tak náhradní nepotřebuješ. Dostatek oleje je základ, nesjetý gumy, čistej filtr, dotažený šrouby, prostříknutý kontakty. A taky brzdy v cajku ammůžeš jet, já například jedu ve středu do Německa na ETZ 150 a řešil jsem ještě záležitosti proti vodě a zimě

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
na řetěz bych se vysral, stačí náhradní spojka
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Vladan: Myslíš spojku jako spojku, nebo spojku jako spojku? Není spojka jako spojka... 
Náhradní spojka na řetěz

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
Základ všech základů je mít stroj trochu vyzkoušený - pokud s ním už nějaký pátek jezdíš tady kolem komína a nic se na tom nesere, tak není moc důvod, aby se to vysypalo zrovna u Dubrovníka.
Jak píšou ostatní, vše zkontrolovat, dotáhnout šroubky, promazat, podívat se zda jsou ok ložiska, dostatek brzdového obložení, řetěz (náhradní sebou netahej - neznám nikoho kdo by na něčem takovém urval řetěz), množství oleje v převodovce. Asi bych si vzal náhradní lanka, lepení, montpáky, žárovky, pojistky, klíče na demontáž kol, náhradní duši (aspoň přední, kterou v nouzi narveš i dozadu) a náhradní svíčku.
Hlavně si zabal opalovací krém a vyměň si kuny, ať si můžeš na baru dávat Mojito
Jak píšou ostatní, vše zkontrolovat, dotáhnout šroubky, promazat, podívat se zda jsou ok ložiska, dostatek brzdového obložení, řetěz (náhradní sebou netahej - neznám nikoho kdo by na něčem takovém urval řetěz), množství oleje v převodovce. Asi bych si vzal náhradní lanka, lepení, montpáky, žárovky, pojistky, klíče na demontáž kol, náhradní duši (aspoň přední, kterou v nouzi narveš i dozadu) a náhradní svíčku.
Hlavně si zabal opalovací krém a vyměň si kuny, ať si můžeš na baru dávat Mojito
Heki z Opavy, member of HEDGEHOGS a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.

BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.

Harry: Tos nějaks nepochopils... 
Heki: Jojo, Kuny a Ojra jsou důležité
Heki: Jojo, Kuny a Ojra jsou důležité