Nahon otačkomera MZ ETZ 150
Nahon otačkomera MZ ETZ 150
Zdravím páni...kupil som si MZ ETZ 150..všetko šlape ako má ale ma však jednu chybu...nejde otáčkomer...po kratkej diagnostike som zistil že sa mi netočí hriadeľka v motore...nasledne som dal dole veko hriadeľku vybral a zistil som že ozubene koliesko je odlomene...objednal som nový diel no nastal problem...diel mi prišiel dobrý no ani za nič to tam neviem namontovať aby to pasovalo a išlo mi to ako má....na jednej strane mi zavadzia blok motora na druhej mi to nechce ist dole a prišiel som aj na to že tam nemam to plastove ozubene koliesko...neviete mi niekto s týmto pomôcť alebo to už niekto opravoval ? poprípade nejaké video alebo návod ?
vďaka za každú informáciu

Re: Nahon otačkomera MZ ETZ 150
Zdravím,
jestli máš tuhle variantu: http://www.a-zobchod-eshop.cz/a-zobchod ... eru-MZ-150, tak jediný plastový kolečko je č. 5 a to je futro v karteru se závitem pro matici bowdenu. Povolíš šroub na obrázku č. 11 a celý to vytáhneš ven - celek se nandává jako první. S ozubeným kolem č. 2 jen zatočíš a vyleze či vleze z/na místo samo - sundává se jako první. Pohlídej si, aby se hřídel ve futru točila zcela volně.

jestli máš tuhle variantu: http://www.a-zobchod-eshop.cz/a-zobchod ... eru-MZ-150, tak jediný plastový kolečko je č. 5 a to je futro v karteru se závitem pro matici bowdenu. Povolíš šroub na obrázku č. 11 a celý to vytáhneš ven - celek se nandává jako první. S ozubeným kolem č. 2 jen zatočíš a vyleze či vleze z/na místo samo - sundává se jako první. Pohlídej si, aby se hřídel ve futru točila zcela volně.
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
už viem kde je problém...nemám tu os v motore takže to asi neposkladám..jedine ak by som vymenil kártre no na to nemám čas....či vedeli by st nejako ináč odstrániť problém?
použít el. otáčkoměr
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Nebo sem hoď nějakou použitelnou fotku, co Ti vlastně chybí... Nějak tomu nerozumím 

buď el. otáčkoměr - tak to mám já (ale ten vydrží pár tisíc km, protože MZ prostě značně vybruje
) a nebo prostě odpoj otáčkoměr, na co ho potřebuješ? Jezdím bez něj celou sezonu... Nikdy sem neřešil, jestli sem točil 6tis. nebo 3tis. u 2T je to myslím úplně jedno, stejně bys měl poznat co motoru chutná a co ne a né čučet na otáčkoměr, máš sluch ne?!

Majkle,
máš sice pravdu, ale jsi zmlsaný z 251 a navíc samko11 chce mít MZtu v pořádku, ne s "kosmetickýma vadama" typu, ohlá řidítka, prasklý držák přístrojů, odlehčené páčky, křivé stupačky, padlá ze stojánku a pod.
Já osobně jsem přesvědčen, že u 2T to určitě jedno není, S Volhou jsi na čtyřku opravdu mohl jet 40 - 140 km/hod...
Tohle bych z MZty fakt nedělal: https://www.youtube.com/watch?v=q_0xifuTqVA, ikdyž na světelný křižovatce na dvou kolech by to byla prdel
Volnoběh je luxusní...
máš sice pravdu, ale jsi zmlsaný z 251 a navíc samko11 chce mít MZtu v pořádku, ne s "kosmetickýma vadama" typu, ohlá řidítka, prasklý držák přístrojů, odlehčené páčky, křivé stupačky, padlá ze stojánku a pod.
Já osobně jsem přesvědčen, že u 2T to určitě jedno není, S Volhou jsi na čtyřku opravdu mohl jet 40 - 140 km/hod...
Tohle bych z MZty fakt nedělal: https://www.youtube.com/watch?v=q_0xifuTqVA, ikdyž na světelný křižovatce na dvou kolech by to byla prdel

Volnoběh je luxusní...
Já mám mz etz 250 standartní provedení a tam otáčkoměr není už od výroby třeba 

Zmlsaný z 251??
nechápu ten důvod, jakto že není jedno jestli točím 3 nebo 6tis. ot. Na všechny kvalty můžu jet na 3 nebo na 6tis. otáček, nevidím v tom nejmenší problém, naprosto žádný...
Otáčkoměr je podle mě pro lidi, kteří neznaj svůj stroj nebo ho z nějakýho důvodu nutně potřebujou

nechápu ten důvod, jakto že není jedno jestli točím 3 nebo 6tis. ot. Na všechny kvalty můžu jet na 3 nebo na 6tis. otáček, nevidím v tom nejmenší problém, naprosto žádný...

Otáčkoměr je podle mě pro lidi, kteří neznaj svůj stroj nebo ho z nějakýho důvodu nutně potřebujou

Ale ono je ale dobrý, že když už si někdo dal práci s tím, aby to tam namontoval, aby to fungovalo
ručičky, co leží na nule jsou hnusný 

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
Pôjdem večer odfotit a hodím to tu...mne nejde o otackomer samotný aby som podľa neho jazdil...viem kedy mám podradit alebo preradiť ja ju len chcem mať v 100%-nom stave...na bežné jazdenie mám dobrý sluch Ja len chcem aby išlo všetko čo má ísť
Majkle,
osobně proti Tobě nic nemám, ale kdybys točil 150dinu na 3 000, tak nepojedeš - koukni na výkonový charakteristiky 251 a 150.
Mít na 3000 otáčkách 5 kW nebo 3 kW, je rozdíl...
251 jede, 150 nikoliv... udržovačku sice dáš, ale je to trápení. Proto určo nejezdíme.
Svoji mašinu znám velmi dobře a stejně jako samka11 by mě SRALO, kdyby něco nedělalo to, co dělat má.
Jinak samozřejmě otáčkoměr ani rychloměr nepotřebuju, odhad mám dobrej
osobně proti Tobě nic nemám, ale kdybys točil 150dinu na 3 000, tak nepojedeš - koukni na výkonový charakteristiky 251 a 150.
Mít na 3000 otáčkách 5 kW nebo 3 kW, je rozdíl...
251 jede, 150 nikoliv... udržovačku sice dáš, ale je to trápení. Proto určo nejezdíme.
Svoji mašinu znám velmi dobře a stejně jako samka11 by mě SRALO, kdyby něco nedělalo to, co dělat má.
Jinak samozřejmě otáčkoměr ani rychloměr nepotřebuju, odhad mám dobrej

Já na 150 jezdil... vím jak se to chová a jak to jede, ale chápu tě, ano nepojedeš ovšem k tomu otáčkoměr netřeba, pokud ale je to pro někoho nezbytností a má to kvůli tomu, aby to nějak vypadalo tak ok, mám v plánu tam taky dát otáčkoměr jinej, mám jich doma ze 120tek asi 5, ale je s tím drbárna, kontrolky atd. nebaví mě to, takže uvidíme, až se mě někdy bude chtít se s tím zase někdy v budoucno drbat...
Pokud
Harry - to máš pravdu, jsou a proto si to přilepím na 4ku izolačkou a dobrý
mám to v plánu taky dát do cajku a rozchodit, jen se mi s tím nechtělo minulou sezónu drbat, byl sem rád, že jezdím a nemusím nic, jen olej a benál - takže proto sem na to s***
Pokud
Harry - to máš pravdu, jsou a proto si to přilepím na 4ku izolačkou a dobrý

Takže podľa fotiek ktoré tu pridal AresMlok som usúdil že na moj karter motora otačkomer nedostanem...takto to mám ja

Proč ne?
Kartery máš správný, není sice kloudně vidět vršek s futrem a závitem pro bowden, ale jediný, co potřebuješ je vylisovat zátku co je mezi ozubenýma kolama - vede na vnitřní kraj klikový skříně a nahradit ji kolíkem. Ten může mít zápich pro segerovku nebo závit pro šroub. Místa tam je dost a zbytek lze dokoupit. Dýlku kolíku ale nevím. Nemělo by to taky být úplné bláto, je tam teplo a docela tření, byť mazané převoďákem...
Šlo by koupit kartery a kolík vylisovat z nich. Schovat oba, protože jsou párovaný...
Kolík sólo neseženeš...
Kartery máš správný, není sice kloudně vidět vršek s futrem a závitem pro bowden, ale jediný, co potřebuješ je vylisovat zátku co je mezi ozubenýma kolama - vede na vnitřní kraj klikový skříně a nahradit ji kolíkem. Ten může mít zápich pro segerovku nebo závit pro šroub. Místa tam je dost a zbytek lze dokoupit. Dýlku kolíku ale nevím. Nemělo by to taky být úplné bláto, je tam teplo a docela tření, byť mazané převoďákem...
Šlo by koupit kartery a kolík vylisovat z nich. Schovat oba, protože jsou párovaný...
Kolík sólo neseženeš...
Tak tam dej ELEKTRONICKEJ neee???? A máš pokoj, rozhodně rychlejší a lepší volba, jak se srat s nějakým kolíkem 

ide o to že motor mám celý komplet pretesnený, prevodovka nanovo preskladaná, a nechcem teraz celý motor zase rozoberať keď som na ňom ešte nič neprešiel...pozháňam najprv súčiastky a až potom to budem riešiť...vďaka za info