Nové fórum
Re: Nové fórum
Márty, mám ještě jeden dotaz - na jednom z počítačů mě to neustále odhlašuje (Chrome), přestože na jiných to funguje. Nevíš, jak to vyřešit?
Jindra: Přímo Chrome nepoužívám (dělal mi pod Win 10 nějakou paseku), občas jen jeho odnož (Chromium), a pokud mám při prvním přihlášení zatrženo "Přihlásit mě automaticky při každé návštěvě", tak si to pamatuje a při dalším přístupu se už přihlásí automaticky... Pokud to máš takhle, tak by to mělo i v Chrome chodit normálně... (zkoušel jsem to), pokud to nechodí, tak má to PC nějaký problém...
Jindra: možná máš v někde v nastavení prohlížeče zvoleno něco jako Cookies ponechat jen do skončení relace nebo tak...
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.
Pete: To by mohlo mít vliv...
Jindra: Nevím stopro, jestli je to stejné v Chromiu i v Chrome, ale zkus dát do URL odkazu tohle: chrome://settings/content
a pak se podívej, jestli není označeno "Bránit webům v nastavení jakýchkoli dat", pokud ano, dej první volbu "Povolit..... "
a pak se podívej, jestli není označeno "Bránit webům v nastavení jakýchkoli dat", pokud ano, dej první volbu "Povolit..... "
nemám v tomto ohledu s Chromem problém ani na více PC...
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)
Díky za rady, ale Chrome mám nastavený dobře, problém bude někde jinde.
Ahoj Márty,
prosím Tě, jen dotaz ohledně obrázků. Nechci sem zbytečně dávat velký objemy dat - předpokládám, že se za to nějak platí - nevím. Potřeboval bych vědět jak to funguje. Když chci poslat obrázek třeba o velikosti 3 MB - jde o následné zvětšení, aby byl vidět detail. Jak ho mám vložit, aby na fóru byla menší kopie a po kliknutí se zvětšil. Možná přemejšlím blbě, ale funguje to tak, že u příspěvku je natažená nějaká menší část - 200 kB a po kliknutí se dotáhne zbytek do původní velikosti - 3 MB? Nebo jsem nějak úplně vedle?
Před chvílí jsem dával k příspěvku Je to OK? dva obrázky přes to IMG. První pokus (1 kB a 1,2 kB), druhý pokus (3,5 Mb a 3,3 MB) a velikost na fóru je pořád stejná a zvětšit nejdou. Jenomže o to právě jde. Pokud je stáhnu, tak mají velikost správnou a zvětšit jdou. Jenže, kdo je bude stahovat. Simsovi to zvětšit jde.
S tím, že obě sady velikostí šly zvětšit na compu stejně, jen byla jiná komprimace - šetření úložného prostoru s první variantou.
Zkus mě prosím trochu osvítit
Díky
prosím Tě, jen dotaz ohledně obrázků. Nechci sem zbytečně dávat velký objemy dat - předpokládám, že se za to nějak platí - nevím. Potřeboval bych vědět jak to funguje. Když chci poslat obrázek třeba o velikosti 3 MB - jde o následné zvětšení, aby byl vidět detail. Jak ho mám vložit, aby na fóru byla menší kopie a po kliknutí se zvětšil. Možná přemejšlím blbě, ale funguje to tak, že u příspěvku je natažená nějaká menší část - 200 kB a po kliknutí se dotáhne zbytek do původní velikosti - 3 MB? Nebo jsem nějak úplně vedle?
Před chvílí jsem dával k příspěvku Je to OK? dva obrázky přes to IMG. První pokus (1 kB a 1,2 kB), druhý pokus (3,5 Mb a 3,3 MB) a velikost na fóru je pořád stejná a zvětšit nejdou. Jenomže o to právě jde. Pokud je stáhnu, tak mají velikost správnou a zvětšit jdou. Jenže, kdo je bude stahovat. Simsovi to zvětšit jde.
S tím, že obě sady velikostí šly zvětšit na compu stejně, jen byla jiná komprimace - šetření úložného prostoru s první variantou.
Zkus mě prosím trochu osvítit
Díky
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150
Šetřit úložný prostor není potřeba, je ho dost...
Pokud dáš obrázek jako přílohu, tak se zobrazuje náhled o určité velikosti a po kliknutí na obrázek se zvětší...
Pokud použíješ příkaz img, tak se nahraje nějaká velikost obrázku a ta zůstavá stejná
Příkaz img:
Obrázek jako příloha:
V základní nastavení fóra se tohle nedá nějak rozumně ovlivnit, asi by to řešil nějaký dodatečný plugin, ale zatím nebyl čas se tím zabývat
Pokud dáš obrázek jako přílohu, tak se zobrazuje náhled o určité velikosti a po kliknutí na obrázek se zvětší...
Pokud použíješ příkaz img, tak se nahraje nějaká velikost obrázku a ta zůstavá stejná
Příkaz img:
Obrázek jako příloha:
V základní nastavení fóra se tohle nedá nějak rozumně ovlivnit, asi by to řešil nějaký dodatečný plugin, ale zatím nebyl čas se tím zabývat
Jinak pokud chceš obrázek, nahraný přes img, zvětšit na origo velikost, musíš na něj kliknout pravým tlačítkem myši a zvolit "Zobrazit obrázek"....
Měnil jsem ve firmě mailserver, takže pokud máte nastaveno u příspěvků a soukromých zpráv upozorňovaní emailem na nové (sledování), může se stát, že vám pár dorazí pár starších upozornění...