Elektrikář

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
Harry

Elektrikář

Příspěvek od Harry »

Poslední dobou se mě stále víc lidí ptá, jestli bych jin neudělal elektriku třeba na simála nebo MZ. Já tomu ovšem prd rozumím a tak mě napadlo, jestli tady vůbec máme někoho, kdo tomu rozumí. Jasný... vyměnit žárovku a oživit baterku umí většina z nás, dokonce i pár pražáků :D-, ale najít chybu někde v elekrtice? Na koho se tu obrátit? Sice tomu perfektně rozumí můj táta, ale toho k něčemu dokopat je celkem problém. Jedna věc je mít plnou hubu keců po netu a druhá je opravdu do toho umět šáhnout :-< takže?
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Lord_Lee

Re: Elektrikář

Příspěvek od Lord_Lee »

Hledat chybu v 20let starým elektrickým zapojení ve kterým se hrabalo x lidí předtím je vyšší dívší, ale Toto by při správných a funkčních dílech mělo být dostatečné.
MZ 251 ETZ -> Yamaha XJ 600S -> Yamaha FZS 600 Fazer -> Honda XL650V Transalp
Jezdit autem je jako chodit po čtyřech...

Harry

Příspěvek od Harry »

Díky Lorde, ale to není tak úplně to, na co jsem se ptal, nehledě na to, že ty patice třeba ve světle jsou dost záludný :D spíš mi jde o to, že když něco nefunguje jak má, tak to "někdo" proměří, přepojí, vymění, zaletuje... právě dneska borec říkal, že mu to dobíjí jen 7 V, tak že to má překopaný celý na 6V baterku :D to mi nepřijde normální
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Harry: No, v podstatě jsem jako elektrikář vyučenej a před dvaceti lety jsem na MZ-tě tahal celou novou elektriku, změřit taky ještě leccos umím, jo a.letoval jsem zrovna před tejdnem (:P) Kdysi jsme i s kámošem stavěli jednoduché elektrické obvody... Na škole i zesilovače, na stodváce jsem si taky předělával elektriku, opravoval jsem rádia i televize, počítače jsem montoval, ještě když většina z vás chodila do školky :D Měl jsem kdysi i platnou padesátku vyhlášku, ale dnešní elektronika v autech i na mašinách už je poměrně složitá, i když tam se většinou neletuje, ale mění se celé součástkové bloky.
Obrázek

qwerz

Příspěvek od qwerz »

Tož.. Márty, to jsme na tom s tou elektrikou podobně(:P) Jsem také elektronik, asi o něco mladší..začínal jsem v servisu CRT monitorů na Hybešce v Brně a to byla asi největší moje praktická škola. Ty už moc neletí, LCDčka už se opravovat moc neoplatilo...v ABB jsem drátoval rozvaděče..ale to byla nuda.. Aji 50tku par. 6 sem si také zařizoval, ale už mi propadl. Servis mobilů v Nokii byl fajn...ale to bylo za málo pěněz... Včil makám v Tuřanech na letišti v servisu a zatím dobrý...závady typu dobíjení, něco nesvítí, nehraje nebo nevysílá jsou skoro na denním pořádku :-)T Po večerech občas někdo donese zdroj do PC, měnič, mobil, nebo DVDčko a podobné prkotiny...pokud je to blbost tak oprava je vždy v řádu desetikorun.. Elektriku na mašinu jsem měl příležitost tahat komplet jenom jednou na panelku po GO. V autech je to všecko už přes diagnostiku...pokud ji nemáš je to hrozné laborování...něco o tom vím - mám Citroena (a ti jsou proslavení "spolehlivostí") v HDi, chudák už má skoro 460000 nalítáno a pořád mu nedám klid :D Tak snad někomu můžu být nápomocen...(:P)

Odpovědět