výfuk MZ ETZ 150

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
pavel441

výfuk MZ ETZ 150

Příspěvek od pavel441 »

zdar, když jedu tak se mi po chvilce odsune výfuk od kolena jak je tam ta objímka, tak se to vysune a začne to řvát, a jen tak normálně bez nářadí to tam nenasunu. jak to máte vyřešené vy to uchycení a utlumení výfuku u kolena?

AresMlok

Re: výfuk MZ ETZ 150

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
tlumič výfuku u kolena mám roztržený. Minulý majitel kolem tohoto místa skružil pásek hliníku a přitáhl origo objímkou. Já jsem ho trochu srovnal a nacpal mezi koleno a prasklý tlumič těsnění do kotle a pak přes to celé dal onen skružený pásek hliníkového plechu. Přitáhl jsem to objímkou a docela to maká. Těsnění do kotle jsem měl tlustý, tak jsem ho rozpletl a spletl si slabší.
Tobě bych doporučil sundat objímku, upravit tvar koncovek objímky, protože to vypadá, že ji svorník (šroub) kloudně nestáhne. Tím je málo stažená koncovka tlumiče ke koleni. Koleno mám v tlumiči nasunuto asi 7 cm.
Nemáš moc utažený držák výfuku pod sedlem a na tlumiči? Tohle spojení by mělo umožnit kývání celého výfuku, podle toho, jak se motor mrská.
Těsnění do kotle jsem využil i v utěsnění kolena k válci motoru přes dvě podložky v pořadí válec, koleno výfuku, origo těsnění, těsnící šňůra do kotle, měděná podložka vyrobená ze čtyřky elektrikářského drátu a matice. Následovaly Knipexy a ukrutná síla. Řádně ohřát motor a opět utáhmout na krev. Neorigo kolena mají nějaký domrvený koncovky a ty nedosedají na dosedací plochu výfukového otvoru válce. Origo těsnění je na utěsnění malý...
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

AresMlok

Re: výfuk MZ ETZ 150

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
ještě bys mohl cca 2 nebo 3 mm koncovky tlumiče u kolena ohnout šroubovákem a pak sikovkama kolem objímky. Objímka by se sice blbě sundávala z tlumiče, ale nemohlo by se to vysunout :-)
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

Odpovědět