mz 150 VYKON.

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
bemmet

mz 150 VYKON.

Příspěvek od bemmet »

Zdarec,delal jsem pripravu kamosoj mz tudiz serizeni jemne doladeni karburatoru,tudiz plovaky v zavrene poloze 29mm,v otovrene poloze 32mm. jehla ve druhem zarezu ze zhora,samozdrejme tryska o 1.5 otacky otocena novi kohotout v nadrzi bez filtriku,na hadicce...

Kdyz jedu tak cca v 80km/h presta jet vypne prestane tam jit benzin tudiz uberu a pockam natece opet a zase jede..

videl bych to na nizkou hladinu v plovakove komore ale tak treba zda to nemuze bit jehlou spatne nastavenou nebo neecim jinym.... jen zda jdu po spravne domence nebo zda nenapada neco jiniho

diky.

Majkl

Re: mz 150 VYKON.

Příspěvek od Majkl »

Přiohni ten malej plíšek, co zavírá jehlovej ventin, ale ani né moc, ani málo, musíš tak akorát aby ti to zase zavíralo :)

Harry

Příspěvek od Harry »

Barva svíčky? Nedělá se ti třebaa podtlak v nádrži?
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

bemmet

Příspěvek od bemmet »

MAJKL: plisek prihnout smerem na horu??? k ty jehle jakoby co uzavira ventil??tedy zvisit davku paliva.
Harry barvu svicky ti nereknu moto me prijede ke konci tydne.ale je nova kupovana z moto-prodejna.cz.

na svicu bych to nevidel prave ze to dela vzdy pri FULL GAS.(tedy nemeni se to teplotou motorky)
podtlak v nadrzi prutok vickem O.K jiz bylo kontrolovano.

Jedna orientacni otazka kolik by mela Mit cca MZ MAX rychlost??? z 60Kg clovekem jen orientacne.

Harry

Příspěvek od Harry »

víš... ona ti barva svíčky prozradí hodně... ale to bys ji musel vymontovat... napsaný to je i v příručce... nemusí to být nutně špatnou hladinou, může to být i něco zanesenýho v karburátoru, nebo i další věci... to že tam máš novou svíčku z motoprodejny je sice hezký, ale když to nezkontroluješ, tak se tu těžko pohneme z místa... dělal jsi s tou motorkou něco předtím? předtím to jelo v pohodě?
Obrázek
Obrázek

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Jo to je taky pravda, svíčku čekuj vždycky jako první, to sem se už od Harryho naučil :D, otázka minuty a pak deš dál...
Ohni ho tak, aby se asi ta jehla vysunula víc, nee? :)
Laborace s karburátorem, to je něco :)

Dělá to podle otáček? Zkus jet na jedničku, jen na jedničku, toč to... co to udělá

bemmet

Příspěvek od bemmet »

jasny,rikam nemam ji u sebe mz je to kamose jen jsem muji zprovoznoval............ predtim to pry delala take,ale pak 4 roky stala v garazi a rozhod se ze zase bude jezdit tak jsem delal serizeni spojky vymena startovacich segmentu unasece,olejicek no proste prkotiny co se opotrebovavaji.barvu svicky vam reknu az prijede.prozatim diky.

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
vyšroubuj celý jehlový ventil z karburátoru. Foukni do něj a prstem zkus, jestli zavírá, kdy zavírá a jestli se nezadírá. Podle toho kde zavírá, uprav jazýček na plováku, aby to dalo oněch 29 mm. Na 32 mm musí jehlový ventil viset na volno, aby do plovákové komory tekl benzín naplno. Pokud se Ti to nějak takhle podaří seřídit a jehlový ventil nebude někde zaseklý, není možné, že by benzin nestačil dotékat do plovákové komory. To do prázdného karbce trvá asi 4 sekundy a jazýček plováku jehlový ventil zavře. Z praxe, když mi dojde benzín a přepínám na rezervu, tak při 90 km/hod po přepnutí na rezervu ujedu s chcípajícím motorem asi 70 - 80 metrů, rychlost spadne na cca 50 km/hod, pak se to v karburátoru srovná a můžu zase plnej kotel.
Až vyndáš svíčku a náhodou bude černá, povol vzdušník na 2 otáčky. Dolaď si volnoběh. Jestliže svíčka nezrezatí, bude nejspíš přiotevřený sytič - tj. netěsní nebo chybí gumové těsnění. V tom případě benzin nemusí stačit přitékat = šílená spotřeba...
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

Vladan

Příspěvek od Vladan »

mrkni taky na kohout, jak ti protejká benzín
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Obrázek

Pete

Příspěvek od Pete »

Memáš na palivové hadičce nejaký přídavný filtr? Jestli jo vyhoď ho a vyzkoušej..
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.
:HG

bemmet

Příspěvek od bemmet »

tak JSEM PRIHNUL PLISEK NA JEHLOVEM VENTILU,vse se zda bit v poradku,neuchcava se to a kdyz to stoji delsi dobu s chciplim motorem a je pusteny benzin tak prokpne sem tam benzin jinak pri nastartovanem to nedela nebudu serizovani karbce resit,vsiml jsem si jeste ze na sitici je tesneni vymackane spuchrele ze muze malicko propustet tak jsem objednal nove,jinak barva svicky je takova cihlova.

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Barva je ok, a jak se to chová za jízdy??

bemmet

Příspěvek od bemmet »

v poradku jedeto nekokrhato uz z toho vytahnu vice jak 80km/h

jinak jaky je cca prumer rychlosti MZ vim kazda pojede asi jinak jen abych vedel ze mam dostatecny vykon:)

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
ještě sundej svíčku, vem kus cínového drátu na letování (průměr asi 2 mm), trochu o ohni a strč do díry po svíčce do hlavy válce tak, aby se drát dotkl stěny válce těsně pod hlavou.
Protoč motor a vyndej drát. Změř tloušťku vylisované plošky - měla by být v rozmezí 0,9 - 1,2 mm. Já měl 0,7 mm, vložil jsem pod hlavu podložku o síle 0,4 mm (0,2 mm nemám) a motor přestal zvonit. Mám tedy mezeru o síle 1,1 mm.
Tady, co bydlím, nejsou roviny tak dlouhý, abych dosáhl maximálky po horizontále - vesnice, omezení rychlosti, kruháče.... Nicméně v obci po rovině na 3000 otáček a 5-ku to v pohodě jede 50 km/hod, za cedulí dám za 3, roztáhnu do mírného kopce na 70 km/hod, dám za 4 a do stále prudšího kopce (4° - 450 m délka 32 m převýšení) se MZ rozjede na 90 - 95 km/hod. Je to dvojpruh, tak i docela často předjíždím Škodovky, Daewa, Fordy, Peugeoty a vlastně obecně malý auta. Na 5-tku jede 70 km/hod - rozjezd místo na 3-ku byl na 4-ku (vyzkoušeno omylem...)
Za další cedulí obce z 5-tky dám za 4 a do mírného kopečka po cca 200 m mám 90 km/hod, jsem na horizontu, dám 5 a za chvilku tam je 100 km/hod a z kopce dolů je 70-tka, tak víc nezrychuji.
Maximálku vlastně neznám, z toho 4° kopce dolů jsem párkrát jel asi 110, ale je to krátký a dole je křižovatka, kde občas řidiči přednost nedají a nechci být "motorkář"...
Ještě je potřeba dodat, že s batohem na zádech mám kolem 100 kg. Pokud bych snížil hlavu o 0,2 mm, bylo by to ještě pružnější (:P)
Dá-li Pán Bu, zkusím vyrazit do nížiny a maximálku změřit, ale musím vychytat "prázdnou silnici" a bez cajtů... :-no

Harry

Příspěvek od Harry »

AresMlok: si píšeš deníček nebo co? komu se to má chtít číst :-(I a změřený převýšení... no mazec :D-x
Obrázek
Obrázek

Majkl

Příspěvek od Majkl »

To je nějakej fyzik či co :D :D mechanizátor :D :D taky to nechápu ty slohovky :D ty to moc řešíš, víc jak já a to je už co říct :D-x

Harry

Příspěvek od Harry »

sedni na bus a dojeď na sraz, proberem to osobně :D-x
Obrázek
Obrázek

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Tam dojedu na MZ, hned jak bude pěkně chodit a poslouchat :D

Ale neboj, na tutáč se někde dřív nebo později ukážu ;) ty prudiču :-|---

bemmet

Příspěvek od bemmet »

covece dekuji za sloh chaputo :-) dik ze sis dal praci a vam vsem velike diky..........skoda ze nevlastni MZ a jen opravuji....:-( na moji vahu alespon 250 MZ

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
fyzika mě baví - i ta neoficiální, elektrika včetně mechaniky taky, i když teď v práci trochu smrsknutá na tvoření sáder a přesouvání 150 kg pacientů z lehátka na stůl rentgenu a zpět :D-x
Z dětství mě zůstala schopnost poznat rozdíl a dle toho vnímám, co milenka potřebuje :-heart
Deníček jako takový si nepíšu - lovím ve vodách sklerózy...
Přeji hezký den

bemmet

Příspěvek od bemmet »

pekne ty :-):-)T

Jurgen

Příspěvek od Jurgen »

Zdravím, měl jsem na 150 pořád mokrý karbec, černou svíčku a asi vyšší spotřebu, při jízdě z kopce bez plynu při přidání se jí nechtělo a jednou mi skoro chcípla...no na co jsem přišel: největší průser-dírka v jedné části plováku. Vyřešeno odstřižením druhého-funguje výborně, i jeden to v pohodě zavře, vyzkoušeno foukáním do hadičky při správné hladině v plov. komoře. Další byla o jednu rýhu výš jehla. Také jsem přihnul plovák, aby tam bala správná hladina-zase měřeno fouknutím při předchozím naplnění plov. komory na ....(viz. bible), zkrátka jak mě to sralo jak to nejelo, tak teď si to užívám jak motorka táhne a svíčka jak cihla. Fakt to dělá moc. Hezký den.

Harry

Příspěvek od Harry »

Odstřihnout plovák? dyť novej stojí asi 150 kč a když je děravej, tak ho stačí zaletovat cínem... to je zase bastlení
Obrázek
Obrázek

Odpovědět