MZ 251 netáhne

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
Bodhan

MZ 251 netáhne

Příspěvek od Bodhan »

Koupil jsem MZtku 251, udělali jsme karburátor, není žádnej oheň, ale je serizenej a slape, ale tahla tak do trojky... Tak jsem zkusil jeste hýbat s jehlou a když ji vytáhnu nahoru (druhy zub zespod) tak trochu bere i tu 4, ale 5ka je zbytecnej kvalt... Sotva na ni drží rychlost a spis ani to ne. Nějaký nápady? A spotřebu hádám tak cca 6-7 litru na 100 a to sem ji moc nehonil...

Vladan

Re: MZ 251 netáhne

Příspěvek od Vladan »

zkus vyčistit vejfuck, proškrábni koncovku
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Obrázek

Bodhan

Příspěvek od Bodhan »

Jo, to jsem nenapsal... Výfuk je vymenenej, koleno cisty, bylo to stejný se starým i s tímto... :/

Majkl

Příspěvek od Majkl »

řetěz namazanej, kola pořádně dofoukaný?

Jehla na 4tej zářez z hora, ale to bych šteloval podle barvy svíčky a dál bych to neřešil...

Mrkni se na rětěz jestli je dobře namazanej, nekucká nějak při palbě?
Na ty nižší kvalty jede normálně, plynule??

Popřípadě tam zkus dát starej lauf

Bodhan

Příspěvek od Bodhan »

Ten karbec byl úplně rozhasenej. Ted jak je tak má na začátku trochu mezeru v plynu (neletí do otáček na ťuk) ale za tou mezerou letí krasne... A jo, na jedničku, dvojku trojku ji vytočím a ani necukne nic a krasne táhne... Na trojku jsem z ni dostal cca 90-100 ale jak říkám, na 4 si to držela a na 5 mi šla rychlost dolu... Tu jehlu na 4 shora mam ( je tam 5 zarezu, takze 4 shora a druhy zespod je stejne) s tou jehlou takhle na 4 mi bere i tu 4ku, ze se na těch 90-100 vytáhne ale ta 5tka je porad stejná... A i ta spotřeba, včera jsem najel cca 130 - 140km jen tak volne kochání krajinou a cca 10 litru pryč... Kola nafoukaný jsou, to bylo první co jsem ji dovezl a na řetěz kouknu :)

Bodhan

Příspěvek od Bodhan »

Jo a výfuk - starej tam je, kupoval jsem ho tu pres někoho jen kvůli koncovce, ale nakonec tam skončil celej, protoze můj mel konec urizlej rozbrusem a já si toho nejdriv nevšiml... Prodavanej byl s tím ze je OK, jen byl orezlej, tak je striklej nějakou stříbřenkou či cim... Ale potřeboval sem udělat technickou a koncovka na můj dat nesla, tak tam skončil celej. Nicmene jel jsem na ni s oběma vyfukama a bylo to úplně stejný. Jeste jsem to čistil než tam tento sel... :)

Smoula

Příspěvek od Smoula »

Čus hele ta pětka tam je jen tak na rovinu a jízdu z kopce. Jinak spotřeba nevim no asi to moc točíš já se vejdu do 5l/100 kiláku. Kola by se ti na stojanku měla v pohodě točit bez drhnutí o kotouč, o buben. Nafouklí na 2-2,5 baru. Zkontroluj si taky jestli ti neprotíká karburátor nebo hadička.

Fighter

Příspěvek od Fighter »

Mne tiež 5-ka ťahala slabo, tak som dal dopredu namiesto 21-zubového koliečka 19-zub. Teraz ťahá pekne. Síce na úkor maximálky, ale ja mám cestovnú rýchlosť tak 80-90 a málokedy jazdím viac než 110.

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Na pětku dvěpade musí letět jak prase... Já na ní jezdíval ve dvou 110 v pohodě, ale mám vepředu taky 19ti zub, ale myslím si, že s tím 21 zubem by měla jet v jednom těch 120 jak nic...

Bodhan

Příspěvek od Bodhan »

Takze řetěz jsem dneska namazal, ale nevypadal nijak hrozne. Jinak benzin nikde neteče, tím jsem si jistě, kontroloval jsem. A co se te projížďky týče, tak ji moc netocim, naopak si myslím ze jsem ji spis podtacel... Jen tak jsem se projížděl, ani ne rychle, po vesnickejch cestach... Proto mě to překvapilo ze toho zmizelo celkem dost... Kdybych ji točil tak je mi jasny ze si vezme, ale na jen takový prdeni... To je docela dost :) Kazdopadne mam v planu vyjet s kamarádem a porovnat na stejný trase spotřebu a uvidím víc, jen tam musime doladit tu spojku viz dotaz na foru :)

Odpovědět