Chrvatsko - příprava motorky, tipy

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
GeorgeLD

Chrvatsko - příprava motorky, tipy

Příspěvek od GeorgeLD »

Čauec,

už dlouho zvažuju cestu do Chorvatska na mojí MZ 251. Takže jsem se chtěl poptat na tipy, co všechno zkontrolovat/vyměnit v motoru, abych zvedl šanci, že se mi cestou nic zásadního nevysype (max prasklé lanko atd.). Motor jsem ještě nikdy nepůlil, MZeta ale jede v klidu :-)

Viktor

Re: Chrvatsko - příprava motorky, tipy

Příspěvek od Viktor »

Pokud ti motor šlape, tak se v něm zbytečně nevrtej... Dobij baterku, zabal si lepení na duši + nějakou pumpičku, nějaké základní nářadí, náhradní žárovky + pojistky, olej a hurá za dobrodružstvím. Zůstat viset můžeš i s motorkou po kompletní GO, těžko ti tady poradí něco, co se ti může cestou posrat... Tak jako tak měj doma na telefonu někoho, kdo tě v případě potřeby odtáhne domů...

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Ano, jak píše Viktor, pokud máš origo motor tak ho nepul. Jinak k té sadě lepení je důležité mít přibaleno ještě montpáky a klíč na povolení zadního kola (vlastní zkušenost, neměl jsem ho).

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Já bych vzal i náhradní řetěz, pokud bych jel takovou dálku

Harry

Příspěvek od Harry »

Pokud je řetěz v dobrým stavu, tak náhradní nepotřebuješ. Dostatek oleje je základ, nesjetý gumy, čistej filtr, dotažený šrouby, prostříknutý kontakty. A taky brzdy v cajku ammůžeš jet, já například jedu ve středu do Německa na ETZ 150 a řešil jsem ještě záležitosti proti vodě a zimě
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Vladan

Příspěvek od Vladan »

na řetěz bych se vysral, stačí náhradní spojka
MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Obrázek

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Vladan: Myslíš spojku jako spojku, nebo spojku jako spojku? Není spojka jako spojka... :D-x

Harry

Příspěvek od Harry »

Náhradní spojka na řetěz
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Heki

Příspěvek od Heki »

Základ všech základů je mít stroj trochu vyzkoušený - pokud s ním už nějaký pátek jezdíš tady kolem komína a nic se na tom nesere, tak není moc důvod, aby se to vysypalo zrovna u Dubrovníka.

Jak píšou ostatní, vše zkontrolovat, dotáhnout šroubky, promazat, podívat se zda jsou ok ložiska, dostatek brzdového obložení, řetěz (náhradní sebou netahej - neznám nikoho kdo by na něčem takovém urval řetěz), množství oleje v převodovce. Asi bych si vzal náhradní lanka, lepení, montpáky, žárovky, pojistky, klíče na demontáž kol, náhradní duši (aspoň přední, kterou v nouzi narveš i dozadu) a náhradní svíčku.

Hlavně si zabal opalovací krém a vyměň si kuny, ať si můžeš na baru dávat Mojito :)o
Heki z Opavy, member of HEDGEHOGS a člen hnutí za Kvadratizaci Velkého Kulového
BIG SINGLE - THAT'S RELIGION !
Správná motorka má lichý počet válců, přičemž 3 už jsou moc.
Obrázek

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Harry: Tos nějaks nepochopils... :D-

Heki: Jojo, Kuny a Ojra jsou důležité (:D

Odpovědět