Spotreba?

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
sklepkous

Spotreba?

Příspěvek od sklepkous »

Zdar chalani, mam taky problem se spotrebou :-(

Donedavna mi moja krasavica polykala kolem 4 litru a ted jsem natankoval a naraz mi dlouhodoba vyletela temer k 5 litrum...nevi nekdo cim to muze byt? DO karbce jsem nedlubal, vlastne do niceho.

Dik za kazde info :)
Simson Enduro S51 -> MZ etz 150 modroučká a také Audi 80 B4 kombi v krasne uprave :-)

Harry

Re: Spotreba?

Příspěvek od Harry »

správně nafoukaný gumy? řetěz je v pohodě? brzdy nepřibržďujou? a hlavně... nejseš tlustej?
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

sklepkous

Příspěvek od sklepkous »

no gumy jsou spravne foukle (na to dost dbam ;-P) retez jako ze by byl vytahany? pochybuji ale asi mrknu a brzdy nevim o tom ze by pribrzdovaly ale juknu...a nejsem tlustej, s tou moji vahou bych mel dostavat jeste benzin a ne ho palit :)-D
Simson Enduro S51 -> MZ etz 150 modroučká a také Audi 80 B4 kombi v krasne uprave :-)

Harry

Příspěvek od Harry »

řetež jako jestli nejde ztuha ohýbat... a taky třeba za to víc taháš
Obrázek
Obrázek

sklepkous

Příspěvek od sklepkous »

netaham...jeste se trochu bojim na tom primrzlem a mokrem...ale hodim kontrolu te techniky

Harry

Příspěvek od Harry »

navíc jak je kosa, takbenzin jak se studenej, tak se tolik nerozpíná.... fyzika :D
Obrázek
Obrázek

sklepkous

Příspěvek od sklepkous »

tak ho asi budu predehrivat a uvidim co to udela :D ne asi pockam az bude trosku tepleji

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Mně to taky každý rok žere o něco víc - třeba s CB jsem se dostal po 4 letech ježdění ze 4,5 litru až na 6,3 :-D

sklepkous

Příspěvek od sklepkous »

tak jsem provedl jakousi kontrolu mimo retazu (ten mam dobre zakrytovany a pujde se na nej dostat az na dilne), gumy jsou dofoukane, karbec serizeny, vyfuk namontovany, jen mi drhne predni brzda (mam tam kotouc) ...nevite nekdo jak se do toho spravne leze respektive na co si dat pozor at nic nepodelam? nerad bych sbiral dily jeste tri dny...kazdopadne jsem odvzdusnil stylem demontovat vicko a krytku a vytocit riditka doleva at to celou noc pomalu vyleze nahoru ten vzduch

dik za kazdou radu :)-D

Harry

Příspěvek od Harry »

Sundej brzdovej třmen (2 šrouby) a podívej se, jestli se hejbou oba pístky pod destičkama, jestli ne, je potřeba je uvolnit (zatlačením dovnitř... promazat.. rozhejbat, nasadit zpátky.... a tím že sundáš víčko brzdu neodvzdušníš ;-)
Obrázek
Obrázek

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Harry: nečteš, nevíš;)

[center][img]http://www.emzetak.hustej.net/galerie/galerie27/tn_069.jpg[/img]
(poslední odstavec)[/center]

Harry

Příspěvek od Harry »

já odvzdušňuju ultrazvukem :D
Obrázek
Obrázek

Stuntbiker

Příspěvek od Stuntbiker »

to citam prvy krat tento sposob odvzdusnovania take co sa odzvdusnia sami chcem aj ja :D

Tvoj problem je mozno v chybe odvzdusnovania odporucam
1. na odvzdusnovak dame Ockovy klu
2. na odvzdunovak dame priesvitnu hadicku na ktorej je striekacka naplnena kvapalinou najlepsie DOT 4
3. otvorime kryt na pumpe a vycuciame s tade kvapalinu
4. povolime odvzdusnovak a striekackou pretlacime kvapalinu zo strmena do pumpy (az pokial nenaplnime jej komoru)
5. skusime zopar krat odvzdunit normalne ( napumpovat drzat povolit... )
az to stale nepomohlo tak
6. doplnime nadrzku na pumpe do plna
7. povolime odvzusnovak a vypumpujeme ju takmer do prazdna ( pozor aaby nenasalo vzduch a je lepsie pumpovat rychlo ako pomaly... )

Az nepomoze toto tak ti to moze niekde chytat vzduch, co citam original DDR pumpy mavaju s timto problem niektory ho vyriesili tim ze tam pouzili sirise gufero alebo sa davaju pumpy s Jaw
Love ♥MZ♥

sklepkous

Příspěvek od sklepkous »

Harry...tak jsem kouknul na desticky a byly trosku zatuhle a to diky soli, protoze jsem letos nevydrzel a vyjel trosku driv. Ted uz je to cajk. Zas vsecko fici jak ma.

Stuntbiker...tento postup jsem vcera ucinil, jen trosku jinak ale konecny efekt byl stejny. Vse funguje.

Dik za helfa chlapi

A jinak co se tyce te spotreby tak jsem pri oprave brzdy vcera objevil i jeste jednu moznou pricinu vyssi spotreby a to, ze objimka ktera stahuje koleno vyfuk a vyfuk byla trosku uvolnena a tak tady provazec co to tam tesni se vyklepal trosku ven, tim vznikla mezera v koreni prorezu a tam mi to znacne foukalo ven. I to melo urcite co docineni s vyssi spotrebou, alespon doufam. No uvidim az to vyjezdim co tam mam...

Stuntbiker

pri 2t musi vyfukovy system tesnit uplne koli otacaniu plynov az v tedy ma motor spravnych chod hlavne v malich otackach a na spotrebu to malo urcite vpliv !
Love ♥MZ♥

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Jedna technická: Pokud jste kluci slováci, pište slovensky, pokud češi, pište česky, hrozně blbě se mi po vás luští, co píšete...

Stuntbiker

ja pisem iba slovensky pac neviem po cesky :D-x
ale nie pisem iba slovensky vsade
Love ♥MZ♥

Skorp

Příspěvek od Skorp »

Viktor: Hlavně ty nepiš ostravsky... :D-
Obrázek

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Skorp: Ty blázne, já ostravsky nemluvím, ani nevíšu, se spíš divím, že ty nepíšeš všude čárky tak, jako by jsi to ve skutečnosti řekl, vůbec tu čecháčtinu nepropaguješ :D-. Jinak to nebylo myšleno ve zlém, ale sám si přečti jak a co píšou a řekni, že to po nich nemáš problém přečíst...

Skorp

Příspěvek od Skorp »

Viki: no dyk, že nic nebylo myšleno ve zlym Y:-) jen mi přišlo, že to k tomu tak pasuje
Btw: Slovák na slovensku slovensky je v pohodě, ale ty žijou desítky let v Čechách a zarytě se odmítaj naučit česky... :-|--- škoda mluvit...
Obrázek

Vladan

Příspěvek od Vladan »

MZ ES 250/0 (1959); MZ ES 250 lsw (1970); MZ ES 250/2 (1972); MZ TS 250/1 (1975); MZ 500 VR (1993); IWL TR 150 (1964)

Obrázek

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Vladan: Bo Baník pyčo :D-x

lapinj

Příspěvek od lapinj »

Moja ETZ 150 žere zhruba takto.
posledné 3 tankovania to sú s motorom po Generálke, myslím že tá spotreba pôjde ešte nižšie pretože som menil výfuk a dával som aj novú gumyčku do sytiča, motor lepšie reaguje a nemusím toľko pridávať aby šiel (starý výfuk bol zanesený a myslím že aj črevá v ňom KO, bol preliačený po páde, zváraný a niečo v ňom pri jazde hučalo, tak som kúpil nový, s ktorým to ide oveľa lepšie)

sklepkous

Příspěvek od sklepkous »

tak me to tedka trosku zlobilo...behem jizdy jsem musel obcas vypnout motor (curpauza a tak :-)= ) jsem mel problem nastartovat, nechtelo to jit do otacek. Tak jsem rozdelal karbec a hle byla tam solvina a voda (umyval jsem po zime od soli :-(I ) a zrejme jeste vypalim vyfuk a snad bude vse v cajku :-) karbec ma idealne serizenou smes (soude dle chovani motoru a cazeni z vyfuku)

sklepkous

Příspěvek od sklepkous »

Hey hou lidi....pomoc, dneska jsem byl tankovat a dost jsem se lekl když jsem počítal spotřebu okamžitou a ne dlouhodobou. Můžete mi někdo poradit co s tím je? Tady je spotřeba a heslo pro stažení je MZ150 pro případ kdyby to chtělo heslo...

začalo mi to dělat až letos, že vylétla tak prudce spotřeba.

Jinak je zkontrolovan tlak pneumatik, tesnost vyfukoveho potrubi, serizeni a nastaveni karburatoru, ma vaha, netaham za plyn, brzdy nepribrzdujou, rezez je ok

diky za kazdou radu:-)=:)-D

Odpovědět