Dost zvláštní chování

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
aldavyd

Dost zvláštní chování

Příspěvek od aldavyd »

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s problémem, tak vás prosím o radu. (MZ 150 ETZ)
Často se mi stává, když po plynulé jízdě zastavím, (stačí jen, abych si otevíral bránu od domu) a nechám MZ na volnoběh, tak je děsným způsobem udušená, vůbec nechce reagovat na plyn. Až se horko-těžko vylíže na cca 3000 otáček, tak najednou je reakce vpořádku, motor točí, a už zase hezky jezdí. Jakmile ji ale nechám spadnout na volnoběh, je to tu zas. Stává se to až při zahřátém motoru, kdy je volnoběh něco kolem 1500 otáček. Za studena je reakce normální. Zkoušel jsem vyčistit karburátor, trisky v něm, seřídil jsem podle bible hladinku, zkoušel jsem všemožně nastavit bohatost směsi, použít jiný dvoutaktní olej. (Používám Mogul TSF) Na motto je nová baterka, nový regulátor dobíjení. Věděl by někdo, čím to může být ?
Napřed jsem si myslel, že se motorka už i tak po krátké době jízdy přehřeje a je unavená a nechce, ale hlava i válec motoru bývá tak, že na něm i nějakou dobu udržím ruku. Měnil jsem i svíčku, ale problém přetrvává. Děkuji předem za každou rozumnou odpověď. :)o

AresMlok

Re: Dost zvláštní chování

Příspěvek od AresMlok »

Na studeným motoru Ti to jede, protože se to chová podobně, jako kdybys měl malinko pootevřený sytič, a po ohřátí se to jeví jako přechlastaný - tudíš to z volnoběhu do otáček nejde. Seřízeno dle Bible.

Nebudeš tomu sice věřit, ale motor Ti říká, že to je bohatá směs. Povol o čtvrt nebo půl otáčky vzdušník a na šoupěti uber volnoběh na 1200 - 1300 otáček a uvidíš. Možná nakonec dospěješ k tomuto: https://www.youtube.com/watch?v=PDohQUNpo7o
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

aldavyd

Příspěvek od aldavyd »

Děkuji za radu, zkusím to. O seřízení bohatosti jsem se snažil už víckrát, podle bible je to opravdu naprd, to možná platilo někdy, kdy byla motorka úplně nová. Tak dnes po práci zkusím a napíšu, jak to dopadlo.

Harry

Příspěvek od Harry »

A sytic ti zavira dobre? Gumicka v karbci je v pohode?
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

aldavyd

Příspěvek od aldavyd »

Tak jsem zjistil (když jsem demontoval sytič) že pod tím jakoby "šoupátkem" není gumička. Nevím přesně, kde by měla být umístěna, ale nenašel jsem ji tam. Takže je možné, že nezavírá sytič a jezdím stále se sytičem ? Kam by se ale ta gumička jen tak mohla podít ? Co jsem se teď díval na internetu, není to zrovna věc, co by se jen tak ztratila. Dík za odpověď :)

Harry

Příspěvek od Harry »

Neres... Sezen gumicku a doufej, ze sis to nastaveni karburatoru moc nerozmrdal...
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

aldavyd

Příspěvek od aldavyd »

Dobře, zítra si ji teda koupím. Mám ji vrazit když teda demontuju sytič tak tam pod to ? A s tím nastavením karbecu, to mi zase takový problém nedělá.
Ale přeladit to chtít asi bude no, ta bohatost je nastavená tak, aby to jelo jakštakš i s tím sytičem no. :D
Dík moc za rady.

Odpovědět