Olej MZ 150

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Hanz

Re: Olej MZ 150

Příspěvek od Hanz »

To je otázka. Možná to neni vysokootáčkový motor, ale tím pádem už nevidim jedinnej důvod, lejt do toho něco lepšího. Zase to neni nějakej stabilák a to mazání bych nepodceňoval. S tou výrobou syntetiky máš pravdu, ale u MZ se s nim určitě nepočítalo a s olovnatým benzínem, třeba Special 91, to nebylo to pravý.
No za ty prachy je to pěkný, chtěl bych to docela vidět.(:P) Každopádně já bych to tam nelil, minimálně při zajíždění určitě ne...

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Hanz: Já tam při zajíždění lil Mogul TSF (což je víceméně parametrově shodný olej jako Alfa 2t) a Mogul TS - problém žádný... ale je pravda, že jsem si na zajíždění dal záležet ;)
Maník přede mnou to po výbrusu zadřel a já to nechtěl zopakovat :-no

Alfa 2T jsem sehnal za ty prachy v akci v Mountfieldu :)
Obrázek

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Jinak stopadinu jsem jezdil ještě s olovnatým Normalem (80 okt.) do toho M2T pěkně z pytlíčku, občas Normal Mix, a bylo :D
Obrázek

Harry

Příspěvek od Harry »

koukám, že tu opět ožilo klasické zimní téma... ta MZ jede úplně na všechno.... vždycky jezdila na M2T, takže není důvod tam lejt něco dražšího... já používám Mogul TS, nebo zrovna to, co se pohybuje kolem 100 kč/litr. Dřív jsem tam lil nějakej olej Stihl pro motorový pily... zbytečně drahej... bla bla bla... je to furt dokola
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
lepší minerál i polosyntetika jsou zcela v pohodě. Kupuju do 120,- Kč oboje. Minerál 1:75, polosyntetiku 1:80. Motor spokojenej a čistej.
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

Fidel1994

Příspěvek od Fidel1994 »

Olej, věčné téma.. :D- Já jezdím na Valvoline Durablend (směs syntetických olejů) 1:50 už někdy od roku 2010, vloni na podzim jsem koupil jen tak z plezíru Valvoline Synpower, už jsem vyjel půlku flašky a řekl bych že to byla trochu zbytečnost, ale chtěl jsem to zkusit. (300,- litr.....) Po GO bych na ten durablend klidně i zajížděl. Tohle téma je vždycky vtipné, nedávno jsem byl svědkem hádky o zajíždění DR 600, ale to je z jiného soudku... Někdo propaguje zajíždění na minerál, jiný na to, co tam hodlá dotyčný lejt nadále atd.. Podle mě spíš záleží na tom, jak pevnou má člověk vůli při tom zajíždění- mazat, mazat, mazat, netočit, to, měnit styl jízdy, řazení bla bla bla... prostě jezdit na pohodu, poslouchat ten motor a vydržet to. K tomu čerpadlu, osobně bych se na něj vykašlal, mix v nádrži je prostě jistější. Přítelkyně zadřela pažouta, smekla se hadička z nádobky s olejem... (td) Teď olej leje rovnou do benzínu. :)

Harry

Příspěvek od Harry »

Obrázek
Obrázek

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Harry: Vcelku dobrý článek, kde se píše to, co tvrdíme pořád - je jedno, čím mažeš, jen je potřeba dodržovat správný poměr (:P)
Obrázek

Harry

Příspěvek od Harry »

(tu)
Obrázek
Obrázek

Wrzi

Příspěvek od Wrzi »

Ahoj lidi. Promiňte, že chcu řešit toto věčné téma. Mám Mztu 150 2. rokem a celkem jede :D V podstatě o Mztě jako o motorce vím celkem kulový. Jako olej do benálu mi dával tatík nějakej fuchs titan 2T M. Celkem mi to kouří, poměr 1:50 dodržuju. Dost lidí psalo o Motulu 510. Tak si ho asi koupím. Byl by problém když ho tam teďka začnu lít místo toho 2T M? Četl jsem, že by mohl být problém s karbonizací motoru skrz ten 2T M, ale nevim jestli je to pravda. Nezadřu, když na ten motul přejdu?

Fidel1994

Příspěvek od Fidel1994 »

Pokud to nejezdilo doteď na M6A (nebo ještě hůř na M6AD) či M2T, tak bych se přejití na lepší olej nebránil a nebál bych se toho.

Wrzi

Příspěvek od Wrzi »

No co do ní lili přechozí majitelé to bohužel nevím :\ Když sem na ni začal jezdit měla přes 18 000 km najeto, ale už asi 2000 km jedu na ten fuchs titan 2T M. Děkuju za odpověď :) Asi vás Mzťáků v okolí Olomouce moc nenajdu, že :D

Fidel1994

Příspěvek od Fidel1994 »

Mzťáků je všude dost, ale na internetu někde na m.cz, facebooku, či tady všichni nebudou... 2000 km na Titan, tak to už bych se fakt přejitím na Motul 510 netrápil a nebál se toho. :D Nebo Mogul TSF si dost lidí chválí. (Za mě Valvoline Durablend 2T, dobrá zkušenost už 5 let, svíčky krásný, výfuk namastí ale nezanese, svíčka v MZ i Simsonu byla vždy suchá, cihlová, i žacímu stroji MF-70 chutná) :D

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

[pre]
Wrzi napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj lidi. Promiňte, že chcu řešit toto
> věčné téma. Mám Mztu 150 2. rokem a celkem
> jede :D V podstatě o Mztě jako o motorce vím
> celkem kulový. Jako olej do benálu mi dával
> tatík nějakej fuchs titan 2T M. Celkem mi to
> kouří, poměr 1:50 dodržuju. Dost lidí psalo o
> Motulu 510. Tak si ho asi koupím. Byl by problém
> když ho tam teďka začnu lít místo toho 2T M?
> Četl jsem, že by mohl být problém s
> karbonizací motoru skrz ten 2T M, ale nevim
> jestli je to pravda. Nezadřu, když na ten motul
> přejdu?
[/pre]

Podle parametrů, ten Fuchs splňuje třídu API TC, by to měl být poměrně dost kvalitní minerální olej (i cena tomu odpovídá), takže na něj klidně můžeš jezdit dál, pokud máš pocit, že moc kouří, můžeš zkusit něco "lepšího", ale MZ-ta bude kouřit vždycky, někdy míň, někdy víc... Ten Motul 510 (taky API TC) jsem také vyzkoušel, je to dobrý olej, ale nepozoroval jsem výraznější změny oproti ostatním olejům, na které jsem jezdil... Myslím, že se zrovna tenhle olej hodně přeceňuje (:P) - parametrově je dost podobný MOGULU TSF
Obrázek

Odpovědět