Rám ETZ 250

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
musilik

Rám ETZ 250

Příspěvek od musilik »

Zdravím, mám otázku ohledně rámu na ETZ 250. Loni mi bouchlo přední kolo, tak jsem ji položil, když jsem sundal nádrž, tak jsem skusil prstama přejet rám, jak je psáno v knižce, jestli není poškozený rám. A v jenom místě je trochu zuženy z obou stran. Je to těsně za těma gumovýma špuntama na nádrž(zhruba v půlce rámu). Jen se chci zeptat, jestli je to normální, nebo je rám v ... ? Pokusím se to ještě vyfotit a dát jsem foto, jestli tam půjde něco vidět.
Díky za radu

Smoula

Re: Rám ETZ 250

Příspěvek od Smoula »

foto nedávej vidět to nebude, zkus jestli jsou kola v ose a jestli není pod nádrží zkroucenej do vrtule. když ne tak se snad nic neděje já na takovým rámu jezdil 2 roky

Hynek

Re: Rám ETZ 250

Příspěvek od Hynek »

Ahoj,to co popisujes mam trochu taky,je to nepatrne a buhvi jak to vypadalo predtim,jelikoz se na to kouka az po padu a ne pred padem.Nepatrne se tyto ramy zuzovaly,nebo vyboulovaly v miste privareni uchytu silenbloku pro hlavu motoru z duvodu pnuti ve svaru a vypada to taky,ze je to spatne ale neni.Presne,ale opravdu presne si udelej stopu kol podle late,pred.kolo je uzsi,tak musi byt z obou stran pri mereni stejna mezera.Pak jed na motorce rovne proti kamaradovi nekolikrat za sebou a musi byt videt,jestli to ma X,nebo jestli je to v pohode.Ty ramy ale moc pevny nejsou,ale to co popisujes bude asi dobry.H.Jeste srovnat poradne bryle,vidlice,jestli nejsou ve skrutu. atd,to taky dela hodne.

Odpovědět