Samozápal?

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
AresMlok

Re: Samozápal?

Příspěvek od AresMlok »

Zdravím,
co si tak pamatuji, tak rozdíl mezi 2000 a 1300 otáček na otáčkoměru nebyla ani polovina otáčky šroubu dorazu šoupátka. Je to docela citlivý a opravdu záleží na tom, jak je motor ohřátý a jestli máš rozsvícený světla či nikoli. Podezřívám, že to hodně koresponduje s tím, jak dobře máš nabitou baterku...
Mě ještě napadlo, jestli máš průchozí všechny vzduchové kanály v karbci.
Co je dobrý, že mašina jde za plynem (tu)

Jo, máš pod šroubem bohatosti směsi (vzdušníkem) pružinku?
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

pavel441

Příspěvek od pavel441 »

baterka nabitá, světla zapnuté, karburator by měl být celý čistý, za to dám ruku do ohně, a ta pružinka tam je, ale já když třeba povolím o 0,5 otacky volnobeh tak se to ani nepozná, vubec to neklesne ani když prodam plyn, ale když povolim ještě trošičku tak to klesne o hodně, a tak je to i s otackami nahoru že to moc nereaguje

AresMlok

Příspěvek od AresMlok »

Někde jsem to tady popisoval - asi ve vláknu spotřeba - tohle mě dělalo, když jsem moc povolil vzdušník - příliš chudá směs. Volnoběžný otáčky nešly nijak doštelovat - úplně stejně jak to popisuješ. Vzdušník jsem měl povolenej na 2,5 otáčky. Na 1,5 - 2 otáčky to zase šíleně žralo, ale exkluzivně jelo. Dospěl jsem do stavu 2 a 1/8 otáčky vzdušníku při jehle na 1 zářezu.
Přitáhni vzdušník o půl otáčky - u Tebe tedy asi na 1 otáčku a zkus doštelovat volnoběh. Pak povol na 1 a 1/4 otáčky a zase zkus volnoběh. Někde to reagovat musí začít.

Jo, nemáš udělanej vryp na plošce dorazu šoupátka? Šroub tam občas udělá kráter a to se pak opravdu blbě šteluje...
Schválená červená milenka - MZ ETZ 150
Schválená stříbrná milenka - MZ ETZ 150

pavel441

Příspěvek od pavel441 »

díky, zkusím to s tím vzdušníkem, a doraz šoupátka je v pořádku žádný vryp ale už je tam znát že to šteluju a začíná se tam dělat drážka ale zatím v pohodě

Odpovědět