Samozápal?
Re: Samozápal?
svíčka je hnědá ale spíš tmavě hnědá, tedka jsem to byl skusit 5km a všechno se zdálo v pohode, jela krásně, krásně šla za plynem a žádné divné zvuky nic, jen když jsem to vytočil a chytil se ten samozápal tak to mělo jiný zvuk, a ještě k tomu samozápalu. zapalování jsem nechal zapnuté a chyt jsem fajku a vytáhl ju (trochu mě to pokopalo) a motor běžel dál ale z těch 7tis. během 5s. klesl na 6tis. a samozápal přestal a motor se vypl
Nevíš jakou má teplotu válec při spuštění samozápalu?
tak to nevím ale obvykle to začíná po ujetí 700-1000m svižným tempem, ale nevím jaká tam může být teplota
Stačí orientačně na válci udržím ruku nebo je rozpálený do běla. Napadámě nemáš náhodou sníženou hlavu na válci?
na válci už ruku neudržím, a hlava snížená není
nemáš ten válec zamrdanej od něčeho? mě se to furt jeví, jako že se to přehřívá, nebo karbec...

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to
Pokud na válci v tomto počasí po 1km neudržíš ruku na válci tak se ti to na 90% přehřívá , nemáš vadnou gumičku sytiče , vadný benzin
ale piču, na válci neudržíš ruku ani v kose a nemusí se přehřívat

valec mam normalně čistý, nedávno jsem to umývál. jo ještě by se hodilo kdybych řekl že to začalo tím že se mi samovolně dotáhl šroubek bohatosti směsi a nechtělo to jet ve vysokých otáčkách, tak jsem ho zpátky povolil a už to jelo i ve vysokých ale přestalo to drzet ten volnobeh a projevil se samozápal
po 1km v tomhle počasí s žebry mz no to bych zrovna netvrdil ale to je věc vyskoušení, jinak zkus sundat karbec pořádně ho vyčistit a znovu nastavit podle bible
nebudu ti tu dávat přednášku z tepelné výměny, ale představ si, že v tom válci hoří (vybuchuje) palivo... to hoření probíhá při několika stech stupňů Celsia... a kov, jak víme, vede teplo... to žebro má několik cm, je to chlazený vzduchem, kterej má malou tepelnou kapacitu...

karbec je nastavený dle bilble, všechno v pohode, sytič těsní, ale ten samozápal... jedině že by bylo špatné to gufero pod altíkem ale to by se to projevovalo jinak ne?
Jak vypadá píst?? Není moc těsnej? Nemá někde "vyleštěný" plochy???
výbrus a celá pístní sada vy měla být ještě origo s tím motorem nikdy žádné problémy nebyly ani když sem se v horku plazil v koloně
sehnal sem si od kamaráda jiný karbec tak sem ho sešteloval a samozápal je pryč ale volnoběh to nedrží, když tročku přitáhnu tak to vyletí moc vysoko a když uberu tož to hned chcípne, a když to vyladím tak nějak mezi tak to při těch 2tis. drží ale po 30s. až 1min. to klesne pod 2tis. a pak to klesne moc dolů a začne to hopsat na urovni dobijeni a nakonec to chcípne. svíčka hnědá
V jakém stavu máš baterku?Zkus ji dobít
baterka je nabitá a dobíjená funguje jak má, plně dobíjí od 2tis.
Hladina paliva v karburátoru ?
Hladinu si měřil jak?
šak normálně, našteloval jsem plováky podle bible a hotovo
Nevázne ti ten kuželový uzávěr benzinu který je ovládaný plovákem?
právěže ne, všechno je v naprostém pořádku, jen to ten volnoběh nechce drzet, a když to klesne tak na 1,3tis. a přidám plný plyn tak se to zadusí a chcípne to takže mosím pomály, ale když je to na 2tis. a dám plný tak to vyletí hned ty otáčky
tak se ti to patrně uchcává

a kde by mohlo? myslíte že by pomohlo koupení nového karbecu?