MZ 150 po chvilce chcípne

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
flatronw1942t

MZ 150 po chvilce chcípne

Příspěvek od flatronw1942t »

Zdravím všechny eMZetáře ;). Mám takový problém, že když jedu na eMZetě tak cca po pěti kilometrech chcípne. Prostě když normálně jedu, tak asi po pěti kilákách mi nejdou světla a ani blinkry a pak už nejde ani motor a svítí při tom červená kontrolka, což se mi ještě nestalo Já to nechám třeba minutu stát, pak to nakopnu a zase to chvilku jede. Myslím si že to bude asi dobíjením, ale s tímto jsem se ještě nesetkal, tak budu brát každou Vaši radu, díky za odpovědi

Harry

Re: MZ 150 po chcivlce chcípne

Příspěvek od Harry »

To ti to nejprve přestane svítit a až po nějaký době chcípne motor?
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Já teda nevím, ale můj názor je, že kdyby to bylo dobíjením a motorka se ti komplet vypla, bylo by to tím, že by se ti vybila baterka a ta se sama od sebe zase nenabije, takže bys těžko po cca 5ti minutách znovu popojel...

flatronw1942t

proste normálně jedu a najednou mi prestane jít plyn a motorka zpomaluje az zastavi a chcipne a po cca 2 minutách ji nakopnu a jede znovu a při tom mi svítí ČERVENÁ kontrolka

Viktor

Příspěvek od Viktor »

Tak kontrolka se rozsvítí nejspíš v důsledku toho, že nejede motor. Když otočíš klíčkem, tak ti taky svítí než nakopneš motor... Může to být nějaký špatný kontakt v elektrice, který se při zahřátí přeruší. Prolez elektriku, zkontroluj kontakty, prostříkej to sprejem na kontakty, zkontroluj v jakém stavu jsou pojistky, případně preventivně vyměň a uvidíš, co to udělá.

flatronw1942t

oki, prolezu co se dá a uvidíme výsledek :) , ale ta kontrolka svítí i když jedu

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Bude to s největší pravděpodobností dobíjení... Regulátor bych zkontroloval jako první, změřit napětí při běžícím motoru, bez světel, se světly... atd.
Obrázek

tomik258

Příspěvek od tomik258 »

Ještě bych zkusil jehlový ventil v karburatoru. V podstatě to ted řeším, ujedu kousek a zdechlo to, stálo to chvilinku, nakopl jsem, šlo to krásně za plynem, všechno v pohodě, a po pár kilometrech znova. Začala mi škola, bydlím na intru, ještě mi chybí doladit drobnosti, ale stihla mi propadnout technická, takže neotestuju, moto mám v garáži ve městě :(

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Nastavit hladinu a průtok paliva a je to vyřešený.

Flatron, mrkni jestli ti protíká dostatečně benzín přes jehlovej ventil do karburátoru, pokud si např. nechal mašinu dlouho stát a měl si v karbecu benzín, zaroste ti karbec bordelem, humusem, mechem aji nějaká ta havěť se tam objevuje :D-x já měl v karbecu takovej marast, že sem čuměl, jako by mi tam někdo nalil lepidlo... hnusná, lepkavá sračka barvy zelené, všechno totálně KO, rozdělal sem, vyčitil a byl klid...

Začni u kravin, pak řeš detailnější a složitější věci (tu)

Harry

Příspěvek od Harry »

hlavně nerozdrbej všechno najednou
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

GeorgeLD

Příspěvek od GeorgeLD »

Oddělej sedlo a mrkni jaký máš regulátor dobíjení. Pokud tam máš, přímo u nádrže, takovou hliníkouvou vysokou krabičku, tak to máš ten starý mechanický typ. Sundej z něho víko, vem si jemný!! smírkový papír (tak 400+ zrnitost) a uvidíš tam dvě kovové pacičky. Jedna kmitá mezi dvěmi kontakty, druhá spíná/rozepíná. Vem ten smirek a kontakty jak na pacičkách, tak na dosedových plochách, pořádně přelešti. Nezapomeň se nejdříve podívat, v jakém jsou stavu - zda-li jsou černé (opálené), zoxidované atd.

Dále zkus: nakopni mašinu, odpoj baterku, zjisti při jakých otáčkách ti to chípne. U mě cca 1500-1600 je hranice a s mzetou problém nemám.

Vem si multimetr a připoj ho na baterku s nastartovanou motorkou. Nabíjecí napětí by mělo být od 13-14V (myslím, přibližně), projeď si otáčky od volnoběhu až nahorů a zjisti v jakém rozmezi se ti to pohybuje.

Majkl

Re: MZ 150 po chvilce chcípne

Příspěvek od Majkl »

A nebo? Kup novej elektronickej regulátor dobíjení v autokelly maj škodováckej za 200,- liší se u něj jen zapojení, ale schéma zapojení najdeš tu podle mě, nejlepší volba, funguje fakt na špičku!!!

Odpovědět