Vybledlé číslice na ciferníkách

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
shrek012

Vybledlé číslice na ciferníkách

Příspěvek od shrek012 »

Dobrý den,
koupil jsem MZ 251 ETZ a má strašně vybledlý ciferníky (podklad bílej a čísla byly asi kdysi červený teď jsou už jen nažloutý a z rafiček opadává červená barva). Bohužel netuším jak se do nich dostat a jak to opravit :-(
V době tuningu svého pincka jsem rozdělaný tachometr měl, bohužel už se mi nikdy nepodařilo napružit pružinku na správné předpětí a tachometr neukazoval přesně, takže se docela bojím to rozdělávat ale nadruhou stranu to vymalovat fixou taky nechci aby to nevypadalo jak od h*vad...

Děkuji předem za každou radu jak už s demontáží budíků tak i s jejich rozborkou :-)

Majkl

Re: Vybledlé číslice na ciferníkách

Příspěvek od Majkl »

Dostaneš se tam tak, že je vytáhneš z gumových objímek, kolem dokola mají tuším chromovej, nebo něco takovýho plíšek, ten opatrně pozohýbáš a sundáš a seš v nich :)

Je to drbačka, ale v klidu a v pohodě se to dá

shrek012

Příspěvek od shrek012 »

Tak jsem se do nich dostal, až jsem začal ohýbat ten rámeček tak jsem si uvědomil že na svém pinckovi už jsem to jednou kdysi dělal :D
Máte někdo nějakej tip, jak ty číslice vylepšit? Po pokusu to vybarvit pastelkama jsem zjistil že to vypadá hrozně... naštěstí guma to vrátila do původního vybledlýho stavu... Dá se někde koupit nebo stáhnout z netu potisk na tachometr a otáčkoměr? Vím že na pincka byl problém to vytisknout v dobré velikosti, ale po pár pokusech se to povedlo, jenže na MZ nemužu nic najít :-( Děkuji za rady

shrek012

Příspěvek od shrek012 »

zapomněl jsem na fotku jak to vypadá teď http://shrek012.galerie.cz/#95642516

jindrap

Příspěvek od jindrap »

Budíky

třeba tady odstavec 14
MZ 251 - > Honda XL600V Transalp

shrek012

Příspěvek od shrek012 »

Děkují :-) Jsou tam přesně ty co mám já :-)

Odpovědět