Cauec, mam dotaz, při jízdě se mi sem tam stane, ze mi jakoby lehce ustřelí do strany zadní kolo, především při delani např. Obloučků ba ceste. Nevite co to může dělat? Kolo je dotažené z obou stran fest, bubnovka nedrhne, vůle kole do stran žádná. Řetěz má tři ztuhle clanky které jsem trochu rozhýbal, je namazaný. Napnuti řetězů dle návodu, tj na stojanu stlacim řetěz dvema prsty az ke kyvce v místě svaru s příčnou trubkou.
Při téhle příležitosti, nevíte jak nejlíp sestelovat zadní kolo do stopy s předním?
Diky
Jakoby ustreluje zadni kolo
Re: Jakoby ustreluje zadni kolo
Tohle dělá i mě, je to geometrií kol... nejčatěji buchlej rám, ohnutá kyvka... já mám bouchlej rám pod nádrží, když jedu např. po šikmé ploše (vyjetý koleje) tak mě zadní kolo táhne jinam než přední... nemám prostě přední a zadní kolo v zákrytu... ale uřídit se to dá, ale je to humus...
Re: Jakoby ustreluje zadni kolo
Nemusí to být hned ohnutým rámem, prvně zkontroluj tlak v gumách.
Taky zkontroluj jestli máš kola v jedný lajně, postav motorku na rovinu, někdo ji podrží a přiložíš ROVNOU fošnu, desku nebo vodováhu, pokud máš přepsaný rozměr kol, 110 vzadu a 90 dopředu, tak musíš to fošnu v místech dotyku s přední gumou podložit něčím 1 cm vysokým, já používal obaly od CD a izolepu. Zadní kolo potom pošteluješ šponovákama řetězu.
Taky zkontroluj jestli máš kola v jedný lajně, postav motorku na rovinu, někdo ji podrží a přiložíš ROVNOU fošnu, desku nebo vodováhu, pokud máš přepsaný rozměr kol, 110 vzadu a 90 dopředu, tak musíš to fošnu v místech dotyku s přední gumou podložit něčím 1 cm vysokým, já používal obaly od CD a izolepu. Zadní kolo potom pošteluješ šponovákama řetězu.
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.