250 vynechává

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Odpovědět
musilik

250 vynechává

Příspěvek od musilik »

Zdravím,mám problém se svojí mz. Jede v pohodě, akorát mi zhruba u 4 tis otáček vynechá a pak jde zase dál klidně až do 6 tis. Svíčky jsem skusil asi 3, nový VN kabel, fajfku jsem taky zkusil měnit. Žádná změna. Mám zapalování vape, mohl by to dělat ten snímač? Někde jsem četl, že jsou 2 druhy, S01 a S03 nebo tak nejak. Není to sice nic závažnýho, ale je to nepříjemný jak to škubne.

Harry

Re: 250 vynechává

Příspěvek od Harry »

dělá to na každej kvalt?
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

musilik

Příspěvek od musilik »

jj, každej

Harry

Příspěvek od Harry »

indučka?
Obrázek
Obrázek

musilik

Příspěvek od musilik »

a zjistím to aniž bych ji musel měnit? Pač v mym okolí neznam nikoho, kdo má mz...

Harry

Příspěvek od Harry »

zkus na ni šáhnout po jízdě, jestli se hřeje... neměla by... kdyžtak vem indučku z čehokoli... klidně i z fichtla, na vyzkoušení by to mělo stačit, ikdyž to je 6V
Obrázek
Obrázek

Jindra

Příspěvek od Jindra »

Od VAPE máš komplet celý alternátor nebo jen snímač otáček? Jsem si myslel že VAPE má nějakou vlastní speciální indukční cívku.

musilik

Příspěvek od musilik »

vape mám snímač otáček, má i svojí cívku a právě nevím, jestli by to šlo na normální cívku. Ale zítra to zkusím, jestli se zahřívá a uvidím.

musilik

Příspěvek od musilik »

tak jsem zkusil šahnout na tu indučku a nezahřívá se.

musilik

Příspěvek od musilik »

nikdo žádný nápad? Dnes mi přišlo, že se to snad ještě víc zhoršuje...

musilik

Příspěvek od musilik »

tak už je to uplně v háji, od 3 tis mi to vynechává a jakoby se dusí,ale když se dostanu nad 4 tisice tak už tahne dobře. A přestal mi držet volnoběh. Mohl by to delat karburátor nebo neco s benzinem??? Nebo mám vsadit na tu elektriku a koupit nový zapalování???

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Karbec podle mě ne... to bude něco v zápalku

musilik

Příspěvek od musilik »

tak jsem doma vyhrabal to puvodní zapalko a už je to lepší. Ještě upravím předstih a snad to bude OK. Akorát se mi strhla spojka, tak si zas chvili nezajezdím...

musilik

Příspěvek od musilik »

Tak to dělá pořád, jak se zapalováním vape, tak i s klasickým zapalováním. Je to u všech kvaltů, ale čím vyšší kvalt, tím je to míň znatelné. Ale stejně cukne. Už fakt nevím, zkusil jsem snad všechno, jinou cívku, fajfku,svíčku,seřizoval předstih,VN kabel,karburátor jsem nastavoval asi třikrát, dokonce jsem tam dal i celý jiný motor,a je to pořád stejné...

GeorgeLD

Příspěvek od GeorgeLD »

A co benzin? Ja ted natankoval v pochybne benzince 10l a totalne to vynechavalo a nedrzel volnobeh, vyliju ho, vycistim karbec a dam jinaci benzin a jede normal. Voda zadna, proste necim pancovany.

sklepkous

Příspěvek od sklepkous »

ja zrobil doma elektronicke zapalovani a mam klid a vse v klidu :-) nakup za par kacek plus veci co byly doma treba poslu foto kdyz bude zajem
Simson Enduro S51 -> MZ etz 150 modroučká a také Audi 80 B4 kombi v krasne uprave :-)

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Mě to dělalo taky, dělal mě to vypi***** kabel co vede od kladívka ke kondenzátoru, jen ten kabel, cca 5cm, vyměnil jsem ho a je klid.
Naprosto všechno ok, ale pokud jsi zkoušel zápalko jiný, tak to je zvláštní
Leda, že bys měl třeba v prdeli ukostření mašiny, ty šrouby na kterých jsou hnědý káble, třeba jsou rezavý, blbě tam drží, zkus s tím pohejbat, podotahovat a prostě tady ty kktiny... Nic jinýho mě nenapadá :D

Jinej motor, cívku, svíčku,kabel,fajku a furt to dělá? Zajímavý, nebo ti to někde do něčeho probíjí...

Odpovědět