někdo, kdo umí seštelovat MZ 251??

Diskusní fórum pro příznivce motocyklů MZ
Majkl

Re: někdo, kdo umí seštelovat MZ 251??

Příspěvek od Majkl »

noo je mozny, ze je zasranej uz fest... Tezko rict, s cistenim vejfuku moc zkusenosti nemam, ale tak aspon vis, ze je to tim a hnul si se dal :) jinak to, ze to nechtelo jet jak by melo, urcite bylo tim, ze tam nebyl lauf, jak ho vycistit nevim, ale myslim, ze koupit novej, by se mozna vyplatilo a mas klid... Hlavne ne nejaky zasrany ladaky atd. Kamos koupil a cca po par tis. Km ho mohl zahodit, radsi "original" jak nejaky tjuning trubky... Mozna zkus nejak prostarat nejakym dratenym kartacem kulatym... Fakt s timhle zkusenosti nemam :)

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Tak co, jak to dopadlo?!

gigel

Příspěvek od gigel »

zatím nijak...zítra po práci by vejfuk měl bejt na poště...neboj, dám vědět...jsem naplej jak kšandy...ale bez výfuku to táhlo krásně, tak doufám, že je po problému...
MZ etz 251

gigel

Příspěvek od gigel »

Tak Majkle, člověče, u mě byl asi úplně jinej problém, než jsem si myslel. Každopádně výfuk tam mám novej... Byl u mě dneska Haidi, seřídil mě hladinu karbecu a pořád žádná změna. Tak se na tom jel projet a s mým překvapením mi povídá...člověče, ten motor je lepší, než na tý mojí bývalý..táhne ti to až od 4-5 tisíc otáček a 4 začíná jet až od 90km/h, což už jsem na tý mojí starý přeřazoval na 5...Takže mi takhle krásně oznamuje v čem je problém- máš vzadu moc velký kolo, tím pádem se ti změnil poměr převodu a ta 5 nejede jen proto, že ti to začíná táhnout až ve velkých otáčkách...mám totiž vzadu "pěknej balon", krásná široká gumu MITAS 130/90 .. je to poměrně vysoký kolo, takže to nemůžu dát ani na hlavní stojan, chybí mi tak 4 cm...Myslíme si s Haidim, že můj problém je v tomhle, takže se zítra v práci domluvím s klukem, co má 150 a půjčím si kolo a uvidím...a jestli bude změna, tak říkám dopředu, kdyby měl někdo zájem, tahle MITASKA (90% vzorek) bude k mání...
MZ etz 251

Viktor

Příspěvek od Viktor »

gigel: To kolo je poměrně zásadní informace :D-x Ale určitě se ti o něj tady teď kluci poperou :D-x

Harry

Příspěvek od Harry »

mi teda není jasný, jak jsi tam narval 130 gumu, to musí štrejchat o šlauchy na řetězu... a jestli tam máš třeba ještě jiný řetězový kolečko... hlavně, že to vypadá hustokrutě že? :D-x
Obrázek
Obrázek

Na sraz pojedu klidně i na Burgmanovi a nestydím se za to

gigel

Příspěvek od gigel »

Harry, takhle, já to s tím koupil...jako "hustokrutě" to vypadá no B)- .. ale asi účel neplní...jinak aby to nedřelo o kryt řetězu, tak to jsou opravdu milimetry no... pokud bude změna, jakože v to doufám, že výměnou kola bude problém vyřešen, nastává další otázka pro vás, klucí...jakou gumu na to zvolit?? rád bych nějakou "silniční"...budu rád, když mi doporučíte nějaký stránky...
MZ etz 251

gigel

Příspěvek od gigel »

http://pneu-pro-motocykly.heureka.cz/mi ... 0-r16-55s/ .. objevil jsem tuhle, ta by se mi i líbila
MZ etz 251

Majkl

Příspěvek od Majkl »

Proč si to nenapsal dřív?? A to tě nenapadlo, že se změní převodovej poměr? :D 8-) tzn. to pojede rychleji, ale zase to nebude tak tahat? Mě zase tahá až moc... vepředu 19zubů pastorek :)
Jinak bys tam mohl vyměnit aji pastorek, o pár zubů menší, výsledek by byl stejnej :) ale ty bys potřeboval tak 15ti zub. nevím, jestli se prodává tak malej :)

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

[pre]
gigel napsal(a):
-------------------------------------------------------
> http://pneu-pro-motocykly.heureka.cz/michelin-city
> -grip-110-80-r16-55s/ .. objevil jsem tuhle, ta by
> se mi i líbila
[/pre]

Jo, tu tam klidně dej, vypadá poměrně slušně a sportovně a za tu cenu.... ;)
Obrázek

Márty
Administrátor

Příspěvek od Márty »

Jinak já tám mám vzadu tuhle, drží jak přibitá, ale to je jiná cenová kategorie: Metzeler Block

[img]http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/0ed ... 50x250.jpg[/img]
Obrázek

gigel

Příspěvek od gigel »

no, přemýšlel jsem nad tím, že zkusím napřed prohodit kolo a uvidím, jak to pojede a pak ho tam lupnout zpět a zkusit přední kolečko z 21 na 19 ... ale nevím nevím..když to pojede na to kolo, tak koupím nový a víc se v tom vrtat nebudu...jinak díky, kluci, za odkazy
MZ etz 251

haidi

Příspěvek od haidi »

moto-prodejna.cz nabizi v sekci dily na mz take pneumatiky.tu jak si vybral ty,tak pisou ze je skutrova a to nevim jestli je v konstrukci v necem jina nez gumy pro normalni motorky.

Odpovědět